Prijava / Registracija

Uvjeti poslovanja

 

1. Podatki o podjetju

Inštitut za metagenomiko in mikrobne tehnologije, d. o. o.
Clevelandska 19
1000 Ljubljana

Naslov opravljanja dejavnosti: Stegne 7, 1117 Ljubljana

ID za DDV: SI50478141
Matična številka: 6554784000

Telefon: 030 414 180
Elektronski naslov: samotestiranje@sanotest.com

2. Splošno o pogojih poslovanja

Pogoji poslovanja so veljavni v času nakupa. Zavezujoči postanejo, ko kupec odda (spletno) naročilo.

S spletno trgovino Sanotest upravlja Inštitut za metagenomiko in mikrobne tehnologije, d. o. o. (v nadaljevanju ponudnik). Podatki ponudnika so navedeni zgoraj.

Pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje spletne trgovine Sanotest, pravice in dolžnosti kupca ter poslovno razmerje med ponudnikom in kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine Sanotest. Pri tem je ponudnik Inštitut za metagenomiko in mikrobne tehnologije, d. o. o., ki upravlja s spletno trgovino Sanotest. Za njegove podatke glej zgornje poglavje 1. Podatki o podjetju.

Pogoji poslovanja so skladni z:

3. Vrste uporabnikov

Kupec lahko opravi nakup kot gost ali se registrira in postane registriran uporabnik. Registracijo v spletno trgovino Sanotest lahko kupec opravi kar med postopkom nakupa.

Le klik do registracije

Registracija od kupca zahteva le dodaten klik pred poljem Registriraj se in vnos gesla v polje Ustvarite svoje geslo, ki se mu pojavi (vzame vam slabih 5 sekund).

Največja prednost hitre in enostavne registracije je, da ob ponovnem nakupu kupcu ni treba več vnašati svojih podatkov, zato privarčuje na času. Ob naslednjem nakupu kupec klikne le na povezavo PRIJAVA registriranega uporabnika (pod naslovom Dostava in plačilo) in pokaže se mu izpolnjen obrazec za nakup.

Registrirani uporabnik dostopa do svojega uporabniškega računa na povezavi https://www.sanotest.hr/uporabniski-racun/. Uporabniško ime registriranega uporabnika je njegov elektronski naslov, geslo pa je enako geslu, ki ga je vnesel pri registraciji. Če registrirani uporabnik želi kadar koli spremeniti geslo ali druge osebne podatke, lahko to stori tukaj, v svojem uporabniškem računu.

4. Postopek nakupa

Nakupovanje v spleti trgovini Sanotest je hitro in enostavno. Nakup je mogoč že od treh klikov dalje:

4.1 Izbor izdelka (KLIK 1)
4.2 Položitev izbranega izdelka v košarico (KLIK 2)
4.3 Na blagajno (KLIK 3)

ad 4.1) Izbor izdelka (KLIK 1)

Izdelki se nahajajo na levi strani spletne trgovine Sanotest pod rubriko Skupine testov:

Možnost dostopa do izdelkov je tudi prek gumba Vsi testi (https://www.sanotest.hr/nakup/), ki se nahaja v zgornjem meniju. Izbrani izdelki so vidni še na »naslovni strani« spletne trgovine.

ad 4.2) Položitev izbranega izdelka v košarico (KLIK 2)

Za položitev izbranega izdelka v košarico obstajata 2 možnosti:

 • Na naslovni strani se kupec s kurzorjem pomakne na izdelek, ki ga želi kupiti. Takrat se pojavi napis Dodaj v košarico. Kupec klikne nanj.
 • Na podstrani izdelkov, kjer je izbran izdelek natančneje opisan, se gumb Dodaj v košarico nahaja na desni strani pod uvodnim opisom izdelka.

NEOBVEZNI KLIKI (Vmesni korak: Košarica)

Po kliku Dodaj v košarico se pojavi gumb Prikaži košarico. S klikom nanj se prikažejo izdelki, ki jih je kupec dodal v košarico. Ta korak kupec lahko preskoči, razen če želi kaj spremeniti. Po izbiri izdelka lahko kupec takoj klikne na gumb Na blagajno, saj so tudi tam vidni vsi izdelki. Morebitne težave pri tem koraku so za pomoč kupcem zapisane v nadaljevanju, in sicer v obliki vprašanj in odgovorov.

Kako kupec doda izdelek v košarico?
Glej poglavje 4.2 Položitev izbranega izdelka v košarico (KLIK 2).

Kako kupec doda 2 ali več izdelkov v košarico?
Kupec postavi v košarico dva ali več izdelkov na enak način, kot je to storil za en izdelek (npr. prek skupine testov; glej poglavje 4.2 Položitev izbranega izdelka v košarico (KLIK 2).

Kako kupec preveri, koliko izdelkov ima v košarici?
S klikom na ikono košarice, ki se nahaja v desnem kotu zgornjega menija spletne trgovine Sanotest, lahko kupec preveri njeno vsebino.

Kako kupec odstrani določen izdelek iz košarice?
Kupec lahko odstrani izdelek iz košarice tako, da klikne križec (X) na levi, ob posameznem izdelku.

Kako kupec spremeni število izdelkov v košarici?
V stolpcu količina kupec v krogu s številko le-to označi in pobriše. V kroge zapiše novo številko.

Kako posodobiti (osvežiti) košarico?
Kupec posodobi košarico s klikom na gumb Posodobi košarico.

ad 4.3) Na blagajno (KLIK 3)

(Izpolniti je treba nekaj polj)

Kadar kupec želi zaključiti z nakupom, to stori s klikom na gumb Na blagajno, ki se, med drugim, nahaja v desnem zgornjem kotu pod menijem. V tej fazi kupec izpolni le še nekaj polj in kmalu bo prejel svoj izdelek:

 • Naslov za dostavo in plačilo,
 • Registriraj se (vzame vam le 5 sekund časa, zato priporočamo, da obkljukate),
 • Vaše naročilo (podatki o naročilu, da ga kupec lahko preveri, preden izbere način plačila),
 • Način plačila (podrobneje je opisan v poglavju 5. Način plačila).

Na koncu kupec odkljuka, da se strinja s temi pogoji poslovanja (Strinjam se s pogoji poslovanja). Kupec zaključi nakup s klikom na povezavo Zaključi nakup.

Če kupec vseh obveznih polj ne izpolni, ga sistem na to opozori. Kadar kupec naročilo že odda in bi ga želel spremeniti ali če pri oddaji naročila kupec potrebuje pomoč, lahko pokliče na 030 414 180 ali piše na samotestiranje@sanotest.com.

Če je bilo naročilo uspešno oddano, se izpiše Skorajšnji zaključek naročila. To pomeni, da smo pri Sanotestu sprejel naročilo kupca. Kupec le še plača glede na način, za katerega se je odločil.

5. Načini plačila

V spletni trgovini Sanotest kupec izbere zanj najustreznejši način plačila:

5.1 Plačilo z bančnim nakazilom
5.2 Plačilo po povzetju (pozor, najdražji način)
5.3 Plačilo s plačilno kartico

5.4 Plačilo s PayPalom

ad 5.1) Plačilo z bančnim nakazilom

Po kliku na gumb Zaključi nakup se kupcu pokažejo podatki za plačilo prek bančnega računa (npr. Klika) in primer izpolnjenega UPN-obrazca.

Podatci za plaćanje:
Šifra namjene: GDSV
Broj bankovnog računa (IBAN): HR63 2340 0091 1700 1697 5
BANKA: Privredna banka Zagreb
BIC (SWIFT): PBZGHR2X
NAZIV PODUZEĆA I ADRESA (primatelj plaćanja): Inštitut za metagenomiko in mikrobne tehnologije, d. o. o., Clevelandska 19, 1000 Ljubljana, Slovenija

Primer izpolnjenega UPN-obrazca

Za kupca je plačilo z bančnim nakazilom ugodno. Kupec plača za dostavo izdelka le 2,49 EUR (priporočena dostava z možnostjo različnih prevzemnih mest). Ta strošek pri Sanotestu vračunamo v končno ceno, ki jo plača kupec vnaprej. Ko dostavljalec prinese izdelek kupcu na dom, ga ta le prevzame (dostavljalec ne potrebuje ničesar plačevati).

ad 5.2) Plačilo po povzetju

(Najdražji način, saj so stroški dostave najvišji. Predlagamo, da izberete plačilo z bančnim nakazilom ali drugo vrsto plačila.)

Pri plačilu po povzetju prejme kupec naročene izdelke. Ob prevzemu jih plača dostavljalcu z gotovino ali s kartico ali na prevzemnem mestu. Ob prevzemu pošiljke kupec prejme potrdilo o plačilu in račun, ki je v pošiljki.

Plačevanje po povzetju je za kupca najdražji način, saj je cena storitev najvišja. Strošek dostave v primeru plačila po povzetju je 3,99 EUR.

ad 5.3) Plačilo s plačilnimi karticami

Kupec lahko plača s plačilnimi karticami Activa, Mastercard, Maestro, Visa in American Express. Ko kupec klikne na gumb Zaključi nakup, je preusmerjen na dodatno varovano povezavo za plačilo s plačilno kartico.

Za varnost skrbita varni strežnik Banke Intesa Sanpaolo, d. d., (za varnost transakcij) in Comodo CA Limited (za varnost spletne strani).

Za kupca je plačilo s plačilnimi karticami ugodno. Kupec plača za dostavo izdelka le 2,49 eur . Ta strošek vračunamo v končno ceno, ki jo plača kupec vnaprej. Ko poštar prinese izdelek kupcu na dom, ga ta le prevzame (dostavljalcu ne potrebuje ničesar plačevati).

6. Hitra dostava

Naročene izdelke pri Sanotestu kupcu pošljemo preko dostavne službe v diskretni embalaži. To pomeni, da na embalaži ni oznak o naročilu. Le kupec ve, kaj vsebuje pošiljka. Poštnino krije Sanotest, kadar kupec naroči izdelke nad določeno vsoto ali več izdelkov hkrati (odvisno od akcije, ki je zapisana pod “bannerjem” na naslovnici ob sliki kamiona). Kupec krije stroške dostave le, če zanj akcija ne velja.

Kupec plača za dostavo izdelka 2,49 EUR. Ta strošek vračunamo v končno ceno, ki jo plača kupec vnaprej. Ko dostsavljalec prinese izdelek kupcu na dom, ga ta le prevzame (dostavljalcu ne potrebuje ničesar plačevati).

Če na delovni dan kupec naroči izdelke do 13. ure in jih imamo na zalogi, mu jih odpošljemo še isti dan. V primeru, da kupec naročilo odda po 13. uri, so naročeni izdelki odposlani naslednji delovni dan. Pošiljka po navadi prispe že naslednji dan po odpošiljanju.

Če izdelka nimamo na zalogi, bomo o tem obvestili kupca. Vsak izdelek iz spletne trgovine Sanotest je dostopen v razumljivem roku.

7. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu vselej na voljo:

 • podatki o identiteti ponudnika (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom (elektronski naslov, telefon ipd.),
 • podatki o bistvenih značilnostih izdelkov iz ponudbe spletne trgovine Sanotest,
 • podatki o dostopnosti izdelkov iz ponudbe spletne trgovine Sanotest,
 • pogoji, stroški in možni načini dostave,
 • podatki o možnih načinih plačila,
 • jasno in nedvoumno določene cene,
 • čas veljavnosti ponudbe izdelkov spletne trgovine Sanotest ter pogoji in roki za odstop od pogodbe,
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in s tem povezanimi stroški vračila,
 • postopek in obravnava pritožb.

8. Ponudba izdelkov in cene

Ponudba izdelkov v spletni trgovini Sanotest se zaradi narave poslovanja prek spleta pogosto in hitro spreminja ter osvežuje (ažurira). Kljub izjemni pozornosti in trudu pri zagotavljanju najbolj osveženih in točnih podatkov v spletni trgovini Sanotest lahko pride do napačnega podatka o ceni in dobavljivosti. Prosimo, da takšne napake sporočite na elektronski naslov samotestiranje@sanotest.com. Poskusili jih bomo čim prej odpraviti.

Vse cene izdelkov v ponudbi spletne trgovine Sanotest vsebujejo DDV. Omenjene cene ne vključujejo stroškov dostave in stroškov plačila po povzetju.

Cene v spletni trgovini Sanotest so navedene nedvoumno in jasno. Ponudnik je davčni zavezanec. Na računih izkazuje stopnjo in vrednost DDV. Cene veljajo na dan nakupa in do preklica. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen. V takšnem primeru je o spremembi cene kupec obveščen pisno po elektronski pošti ali ustno po telefonu in se mu ponudi možnost spremembe naročila ali odstopa od pogodbe. Vsekakor bodo kupcu ponujene najboljše možnosti.

9. Akcije in popusti

V spletni trgovini Sanotest ponudnik objavlja akcije in popuste določenih izdelkov. Popusti za izdelke se ne seštevajo. Če so izdelki v spletni trgovini Sanotest že v akciji ali jim je že določen kakršen koli popust, dodatni popusti zanje ne veljajo, razen če ni drugače določeno.

10. Naročilo in preklic naročila

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika (po oddaji naročila prejme kupec potrdilo o naročilu na elektronski naslov).

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupcu pa je dostopna v uporabniškem profilu. Kupoprodajne pogodbe hrani tudi ponudnik in so dostopne kupcu na zahtevo. Od trenutka sklenitve kupoprodajne pogodbe so vse cene in drugi pogoji fiksni ter veljajo tako za spletno trgovino Sanotest kot za kupca.

Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku ene ure sporoči na elektronski naslov samotestiranje@sanotest.com ali pa pokliče na 030 414 180. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom nepreklicno sklenjena. Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje izdelke.

11. Izdaja računa

Po plačilu in prevzemu naročenih izdelkov kupec prejme račun v tiskani obliki. Račun vsebuje informacije o ponudniku in naročilu, razčlenjeni pa so cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec mora pravilnost podatkov preveriti, pred oddajo naročila. Kasnejši ugovori glede pravilnosti izdanih računov se ne upoštevajo.

Glej tudi: nagradna igra »vklopi razum, zahtevaj račun!«

12. Pravica do odstopa, vračilo in zamenjava izdelkov

Že kupljene izdelke lahko kupec zamenja. Pošlje jih ponudniku na naslov Stegne 7, 1117 Ljubljana. Izdelki morajo biti nepoškodovani, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Če je pošiljka, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovana, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, d. o. o. Za pomoč se lahko kupec obrne tudi na ponudnika po elektronski pošti samotestiranje@sanotest.com ali po telefonu 030 414 180.

Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prevzema naročenih izdelkov sporoči ponudniku na elektronski naslov samotestiranje@sanotest.com, da odstopa od kupoprodajne pogodbe. Razloga za odstop od pogodbe ni potrebno navesti. Izdelke mora nato vrniti v roku 30 dni od obvestila o odstopu. Vračilo blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni kupca, je strošek vračila izdelkov ponudniku. Izdelki morajo biti nepoškodovani, nerabljeni, neodprti in v originalni embalaži. Kupcu bo kupnina vrnjena na njegov transakcijski račun najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

13. Reklamacija in garancija

Reklamacijo ali vprašanja lahko kupec sporoči po elektronski pošti samotestiranje@sanotest.com ali pokliče na 030 414 180. V primeru uveljavljanja garancije se postopa v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Izdelek nima garancije.

14. Zagotavljanje varnosti in varovanje osebnih podatkov

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Za varnost skrbita varni strežnik Banke Intesa Sanpaolo, d. d., (za varnost transakcij) in Comodo CA Limited (za varnost spletne strani).

Ponudnik se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke kupcev hranil in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih uporabljal izključno za lastne potrebe, izpolnitve naročila, obveščanje kupcev o novostih in za ostalo potrebno komunikacijo s kupci. Ponudnik se zavezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam ali se z njimi kakor koli drugače okoriščal.

Z nakupom, naročilom ali registracijo v spletni trgovini Sanotest uporabnik ali kupec dovoljuje, da ponudnik za nedoločen čas hrani, obdeluje in uporablja osebne podatke, ki jih kupec posreduje pri oddaji naročila prek spletnega obrazca (ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, naslov za plačilo in naslov za dostavo, čas in datum registracije, čas in datum oddaje naročila ter arhiv komunikacije s ponudnikom), za ponujanje blaga, storitev, telefonskih klicev, pošiljanje elektronske pošte, anketiranja, statistične obdelave ali uporabo drugih sredstev za namen neposrednega trženja.

Kupec lahko kadar koli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Za preverjanje podatkov o naročilu ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave lahko ponudnik pokliče kupca na telefonsko številko ali mu piše na elektronski naslov, ki ju je kupec vnesel pri oddaji naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito računalnika.

15. Piškotki

Na spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi kupcu olajšamo njegovo uporabniško izkušnjo in jo naredimo bolj prijetno. Ob prihodu na spletno stran se na ekranu spodaj pojavi napis »Za nemoteno uporabo in delovanje spletne strani uporabljamo piškotke«. Predlagamo, da kupec klikne na Se strinjam. Če se kupec odloči, da piškotkov ne želi, lahko izgubi dostop do nekaterih pomembnih funkcij spletne trgovine Sanotest.

V naši spletni trgovini Sanotest uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

 • Sejni piškotki woocommerce_cart_hash, woocommerce_items_in_car, wp_woocommerce_session_: piškotki služijo za shranjevanje začasnih informacij za postopek nakupa. Piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.
 • Sejni piškotki comment_author_{hash}, comment_author_email_{hash}, comment_author_url_{hash}: pri komentiranju vsebin piškotki shranijo informacije za čas enega leta, da vam pri naslednjem komentiranju ni treba ponovno vnašati svojih podatkov.
 • Google analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv): google namesti nekaj piškotkov za anonimno zbiranje podatkov in analitiko o uporabi spletne trgovine sanotest brez prepoznavanja posameznih uporabnikov. Najdaljši rok trajanja teh piškotkov je 2 leti.
 • Youtube (pref, visitor_info1_live, ysc,..): piškotki služijo za beleženje statistike ogledov, sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov, povezanih s posnetki youtube. Najdaljši rok trajanja teh piškotkov je 8 mesecev.
 • Facebook (act, c_user, csm, datr, fr, lu, p, presence, s, xs, reg_fb_gate, reg_fb_reb): piškotki zagotavljajo delovanje facebookovega vtičnika.

16. Reševanje pritožb in sporov

Ponudnik upošteva predpise s področja varstva potrošnikov in bo vsakršen spor poskušal rešiti v korist ter zadovoljstvo kupca in ponudnika. Če sporazumna rešitev spora ne bo možna, je za reševanje vseh sporov pristojno sodišče v Ljubljani. Kupec se lahko v primeru težav vedno obrne na ponudnika. Kupec lahko odda pritožbo prek elektronskega naslova samotestiranje@sanotest.com. Pritožba bo obravnavana zaupno. Ponudnik bo najkasneje v petih delovnih dneh sporočil kupcu sprejem pritožbe, nadaljnje postopke in predviden čas obravnave pritožbe ter ga tudi vseskozi obveščal o poteku postopka.

17. Omejitev odgovornosti

Ponudnik se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost informacij, ki so objavljene v spletni trgovini Sanotest. Kljub temu se lahko lastnosti izdelkov, roki dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti informacij na spletni strani Sanotest. V takšnem primeru bo kupec obveščen o spremembi in omogočen mu bo odstop od pogodbe ali zamenjava naročenega izdelka.

18. Sprememba pogojev poslovanja

Z uporabo spletne trgovine Sanotest kupec soglaša s pogoji poslovanja. V primeru, da se s pogoji kupec ne strinja, naj se vzdrži uporabe spletne trgovine Sanotest. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja brez predhodne najave. Ponudnik zato predlaga kupcem, da vsakokrat ob uporabi spletne trgovine Sanotest ali nakupu preberejo te pogoje poslovanja.

Za pomoć i pitanja o testovima i kupnjama možete nas nazvati na broj telefona 092 381 00 11 ili nam pištite na samotestiranje@sanotest.hr

Pogoji poslovanja so veljavni od 01. 12. 2019.

VISA Mastercard   Paypal

Zaštita privatnostiUvjeti korištenjaKolačićiOtisak       © 2023 Sanotest