Posebna ugodnost

Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke

(1 mnenje)

24,90  16,90 

Test je namenjen odkrivanju IgE protiteles značilnih za alergije – alergija na cvetni prah, alergija na pršice in alergija na mačke.

Klinično potrjen test
Certificirana kakovost
Vsebina: komplet z enim testom za 3 alergene naenkrat
Diskretna dostava
Za testiranje doma

Po vnosu alergena se aktivirajo mastociti, ki so sensitivizirani z IgE protitelesi. Mastociti izločijo različne snovi v kri, ki imajo za posledico neugodne učinke na človeka.

Skupina testov:

Opis

Informacije o testu za testiranje alergij – alergija na cvetni prah, alergija na pršice in alergija na mačke Imutest Airborne Screen

Alergija na cvetni prah, alergija na pršice in alergija na mačke je pogosta oblika alergij. Kateri alergen vam povzroča težave, lahko preverite tudi sami doma.

Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke je visoko zanesljiv, klinično potrjen in certificiran medicinski pripomoček za testiranje doma. Namenjen je odkrivanju protiteles IgE na cvetni prah, pršice in mačke, ki povzročajo alergijo. Testiranje za alergije je preprosto – potrebujete le kapljico krvi s konice prsta. Test je hiter, varen in zanesljiv, zato ga lahko opravite sami doma. Komplet za testiranje na alergije, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo testa. Rezultat izveste v 30 minutah. Z njim ugotovite, če imate alergijo na cvetni prah ali alergijo na pršice ali alergijo na mačke.

O testiranju za alergije – alergija na cvetni prah, pršice in mačke doma (samotestiranje)

Test za testiranje alergije (alergija na cvetni prah, pršice in mačke) omogoča, da sami doma naredite prvi korak pri ugotavljanju alergije za 3 alergene – cvetni prah, pršice in mačke. Bistvena prednost tega testa za testiranje alergije na cvetni prah, alergije na pršice in alergije na mačke pred klasičnim je, da ga lahko izvedete diskretno in enostavno v udobju svojega doma. Izognete se tudi čakalnim vrstam.

Na alergijska stanja vplivajo tudi bakterije v črevesju. Za informacije o mikrobiomu črevesja in preiskavah iBIOM kliknite TUKAJ.

Kdaj se testirati za alergije?

Testiranje je še posebej priporočljivo osebam, ki v stiku s cvetnim prahom, pršicami ali mačkami občutijo simptome in znake alergije na cvetni prah, pršice in mačke:

– kihanje
– zamašen nos
– skelenje v očeh
– izpuščaji na koži.

*Doma se lahko testirate tudi za druge alergije, kot sta alergija na mleko ali alergija na jajca. Več o testu alergije na mleko si lahko preberete TUKAJ, za test alergije na jajca pa kliknite TUKAJ.

Kako učinkovit je test za alergije?

Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke je strokoven in visoko zanesljiv ter certificiran test za testiranje doma. Proizveden je v Veliki Britaniji. Klinične študije ovrednotenja delovanja so pokazale, da je test 95 % zanesljiv. To pomeni, da je v kar 95 % primerov ta test alergije alergije na cvetni prah, pršice in mačke pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti tega testa, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test za alergije?

Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke je imunokromatokgrafski test, ki zazna protitelesa IgE za cvetni prah, pršice in mačke. Deluje na principu vezave protiteles na koloidno zlato nanešeno na testni ploščici. Glede na rezultat se črtica na testni ploščici temu primerno obarva. Pri tem rezultat testiranja izveste že v 30 minutah po izvedbi testa. Enostavnost testiranja je opisana spodaj.

Postopek testiranja za alergije

1. Iz konice prsta vzamete kapljico krvi
2. Kri nanesete na testno ploščico
3. Aktivirate testno ploščico
4. Odčitate rezultat

Shranjevanje testa alergije na cvetni prah, pršice in mačke

Komplet za testiranje alergije na cvetni prah, pršice in mačke shranjujte v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru, npr. predalu, pri temperaturi od +2 do +27 °C. Rok uporabe testa je 2 leti od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži. Ko testno ploščico, ki se nahaja v kompletu za testiranje, enkrat odprete, jo morate takoj uporabiti.

Opozorilo

– Pri testiranju otrok mlajših od 16 let, morajo biti prisotni starši.
– Rezultat je potrebno odčitati po 15 minutah, najkasneje po 30 minutah od aktivacije testne ploščice. V nasprotnem primeru rezultat ni več veljaven.
– Test alergije je presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati z zdravnikom.

Uporabnost rezultatov testiranja za alergije

Rezultati testiranja so uporabni kot prvi korak pri ugotavljanju alergij – alergija na cvetni prah, alergija na pršice ali alergija na mačke. S testiranjem lahko pripomorete k hitrejšemu ugotavljanju vzroka težav in vplivate na bolj učinkovito in uspešno zdravljenje.

Če je rezultat testiranja negativen: spremljajte simptome alergije na cvetni prah, alergije na pršice ali alergije na mačke in ob prvem ponovnem sumu na alergijo ponovite testiranje.

Če je rezultat testiranja pozitiven: izogibajte se izpostavljanju cvetnemu prahu, pršicam in mačkam ter se posvetujte se s svojim osebnim zdravnikom, ki bo odločil o nadaljnjih korakih.

Nakup testa alergije na cvetni prah, pršice in mačke po ugodni ceni

Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke lahko naročite brez recepta prek naše spletne trgovine Sanotest (kliknite »Dodaj v košarico«), po telefonu (030 414 180) ali elektronski pošti (samotestiranje@sanotest.com). Možnosti plačila so štiri, in sicer po povzetju (plačate poštarju ob prevzemu testa), z moneto, s karticami (Activa, Mastercard, Maestro, Visa in American Express) in po predračunu (preko vaše spletne banke ali UPN – univerzalnega plačilnega naloga).

Naročene teste vam bomo poslali po pošti v diskretni embalaži. To pomeni, da na ovojnici ne bo oznak o vašem naročilu, tako da boste le vi vedeli, kaj vsebuje pošiljka. Pri nakupu nad 30 eur je poštnina brezplačna.

1 mnenje za Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke

  1. Gasper (preverjena stranka)

    Danes smo pri hčeri naredili še eno klasično testiranje na alergijo z vbodnimi testi – samoplačniško. Rezultati na alergijo pršice so bili enaki kot pri obeh vaših testih – negativno.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni testi