Posebna ugodnost

Paket Alergija in intoleranca na hrano

108,60  74,90 

Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano vsebuje teste za ugotavljanje alergije na mleko, alergije na jajca in intolerance na gluten (celiakija). Vsebuje tudi prebavne encime LapinPharma za učinkovitejšo razgradnjo hranil.

Opis

Informacije o Sanotest paketu Alergija in intoleranca na hrano

Intoleranca na hrano in alergija se lahko pojavi po zaužitju hrane. Živila lahko vsebujejo hranila, ki pri nekaterih ljudeh povzročijo alergijsko ali preobčutljivostno reakcijo.

Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano vsebuje visoko zanesljive, klinično potrjene in certificirane hitre diagnostične teste za testiranje doma in prebavne encime za prebavo.

S testi v paketu se lahko testirate sami doma za intoleranco na gluten (celiakija), alergijo na mleko ter za alergijo na jajca. V paketu prejmete tudi Encimski pripravek za prebavo LapinPharma, ki vsebuje zmagovalno kombinacijo bio prebavnih encimov za prebavo.

Paket vam je lahko v pomoč pri ugotavljanju, če vam težave povzročajo mleko ali jajca, gluten ali pomanjkanje prebavnih encimov (več o prebavnih encimih in njihovem pomanjkanju si lahko preberete TUKAJ).

Vsebina Sanotest paketa Alergija in intoleranca na hrano

Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano vsebuje:

  • Test celiakije,
  • Test alergije na mleko,
  • Test alergije na jajca,
  • Encimski pripravek za prebavo LapinPharma.

Test celiakije

Test celiakije je namenjen odkrivanju protiteles proti tkivni transglutaminazi (tTG), ki so znak celiakije. Celiakija je avtoimunska bolezen, ki jo pri genetsko predisponiranih ljudeh sproži uživanje glutena. Za celiakijo in intoleranco na gluten so značilni simptomi kot so bolečine v trebuhu, glavobol, zmedenost, utrujenost, diareja, depresija, anemija, otrplost nog, rok in prstov in bolečine v sklepih. Podrobnejši opis je na strani Testa celiakije.

Test alergije na mleko

Test alergije na mleko je namenjen odkrivanju protiteles IgE specifičnih za beljakovine v mleku, ki povzročajo alergijo. Značilni simptomi alergije na mleko so med drugim srbečica v ustih in ustnicah, bolečine v trebuhu, bruhanje in driska. Podrobnejši opis je na strani Testa alergije na mleko.

Alergija na mleko ni laktozna intoleranca. Laktozna intoleranca je prebavna motnja pri kateri človeško telo ni zmožno prebaviti laktoze. Laktoza je vrsta sladkorja, ki se nahaja v mleku in mlečnih izdelkih, za njeno prebavo pa je odgovoren prebavni encim laktaza (več o prebavnih encimih).

Test alergije na jajca

Test alergije na jajca je namenjen odkrivanju protiteles IgE specifičnih za beljakovine v jajčnem beljaku in rumenjaku, ki povzročajo alergijo. Značilni znaki in simptomi alergije na jajca so med drugimi spremembe na koži kot so otekline, izpuščaji, koprivnica ali ekcem, hropenje ali težave z dihanjem, izcejanje iz nosu ali kihanje, rdeče ali solzne oči, bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje ali driska. Podrobnejši opis je na strani Testa alergije na jajca.

Encimski pripravek za prebavo LapinPharma

Encimski pripravek za prebavo LapinPharma je prehransko dopolnilo, ki vsebuje zmagovalno kombinacijo bio prebavnih encimov. Prebavni encimi imajo eno najpomembnejših vlog v našem telesu. Razgrajujejo zaužita hranila (prebava) na njihove osnovne gradnike in tako omogočijo njihovo absorpcijo v telesu. Težave nastanejo, če imamo prebavnih encimov premalo. Pomanjkanje prebavnih encimov povzroča eno ali več težav, kot so napihnjenost, vetrovi, bolečine in krči v trebuhu, zaprtost, driska, glavobol.

Alergija in intoleranca – komu je namenjen Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano?

Določene snovi v živilih lahko pri nekaterih ljudeh povzročijo alergijsko ali preobčutljivostno reakcijo. Pomembno je odkriti vzrok težav, preden takšna živila izločimo iz prehrane.

Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano je namenjen ljudem, ki po zaužitju hrane občutijo znake in simptome, ki so značilni za alergijo ali intoleranco, vendar ne poznajo vzroka.

Bolečine v trebuhu, napihnjenost, pekoč občutek v želodcu, driska, bruhanje, vetrovi, zaprtost, spahovanje, slabost po uživanju hrane ali pijače, izguba apetita, nepojasnjena izguba telesne mase. To so nekateri pogosti simptomi, ki so značilni za alergije na hrano, preobčutljivost na gluten (celiakija) in pomanjkanje encimov.

Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano je še posebej primeren za ljudi, ki občutijo omenjene simptome in želijo sami doma narediti prvi korak pri odkrivanju in odpravljanju vzroka težav.

Učinkovitost testov in prebavnih encimov

Vsi testi v Sanotest paketu Alergija in intoleranca na hrano so strokovni in visoko zanesljivi diagnostični testi, certificirani za testiranje doma. Njihova zanesljivost je bila potrjena s kliničnimi študijami ovrednotenja delovanja, ki so pokazale, da so testi v zelo visokem deležu pokazali enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti teh testov, da jih lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Encimski pripravek za prebavo LapinPharma zelo učinkovito razgradi beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe. Učinkuje v prebavnem traktu, učinki pa so vidni v prvih 90 minutah po zaužitju (po izkušnjah uporabnikov).

Encimski pripravek za prebavo LapinPharma vsebuje 60 rastlinskih kapsul:
100 % naravni vir encimov,
✓ vsebuje kar 18 prebavnih encimov z visoko razgradnjo beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob,
+ z encimom aspergilopepsinom, ki razgrajuje gluten,
✓ primeren tudi za vegetarijance,
brez GSO,
brez glutena.

Hranjenje Sanotest paketa Alergija in intoleranca na hrano

Vsebino Sanotest paketa Alergija in intoleranca na hrano – komplete za testiranje in Encimski pripravek za prebavo LapinPharma hranite v originalni embalaži v suhem, temnem in čistem prostoru, npr. v predalu, pri temperaturi od +10 do +25 °C.

Opozorila

  • Pred izvedbo posameznega testa natančno preberite navodila.
  • Testi so presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati s svojim osebnim zdravnikom.
  • Encimski pripravek za prebavo LapinPharma je namenjen odraslim. Zaužijte ga skupaj s hrano. Če kapsul z encimi ne zaužijete skupaj s hrano, te nimajo učinka.

Uporabnost rezultatov testiranja in uživanja prebavnih encimov

Rezultati testiranja s testi v Sanotest paketu Alergija in intoleranca so uporabni kot prva informacija o možni alergiji na mleko ali jajca ter preobčutljivosti na gluten (celiakiji).

Če ne gre za alergijo na mlečne ali jajčne beljakovine, preobčutljivost na gluten (celiakijo) bi morda lahko šlo za pomanjkanje prebavnih encimov.

Testiranje s testi in uživanje prebavnih encimov vam je lahko v pomoč pri ugotavljanju vzroka težav, rezultati pa vam lahko dajo usmeritev za hitrejše in učinkovitejše odpravljanje težav.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Paket Alergija in intoleranca na hrano”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja