Posebna ugodnost

Paket Alergija in intoleranca na hrano

93,60  88,92 

+ PODARIMO  Test na bakterijo Helicobacter Pylori.

Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano vsebuje teste za ugotavljanje alergije na mleko, alergije na jajca, intolerance na gluten (celiakija) in Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke. 

Opis

Informacije o Sanotest paketu Alergija in intoleranca na hrano

Intoleranca na hrano in alergija se lahko pojavi po zaužitju hrane. Živila lahko vsebujejo hranila, ki pri nekaterih ljudeh povzročijo alergijsko ali preobčutljivostno reakcijo.

Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano vsebuje visoko zanesljive, klinično potrjene in certificirane hitre diagnostične teste za testiranje doma.

S testi v paketu se lahko testirate sami doma za intoleranco na gluten (celiakija), alergijo na mleko , za alergijo na jajca ter Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke. 

Paket vam je lahko v pomoč pri ugotavljanju, če vam težave povzročajo mleko, jajca, gluten ali če morda vzrok alergij ni v eni izmed omenjene hrane, ampak v pršicah ali cvetnem prahu ali mačkah.

Vsebina Sanotest paketa Alergija in intoleranca na hrano

Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano vsebuje:

  • Test celiakije,
  • Test alergije na mleko,
  • Test alergije na jajca,
  • Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke

Test celiakije

Test celiakije je namenjen odkrivanju protiteles proti tkivni transglutaminazi (tTG), ki so znak celiakije. Celiakija je avtoimunska bolezen, ki jo pri genetsko predisponiranih ljudeh sproži uživanje glutena. Za celiakijo in intoleranco na gluten so značilni simptomi kot so bolečine v trebuhu, glavobol, zmedenost, utrujenost, diareja, depresija, anemija, otrplost nog, rok in prstov in bolečine v sklepih. Podrobnejši opis je na strani Testa celiakije.

Test alergije na mleko

Test alergije na mleko je namenjen odkrivanju protiteles IgE specifičnih za beljakovine v mleku, ki povzročajo alergijo. Značilni simptomi alergije na mleko so med drugim srbečica v ustih in ustnicah, bolečine v trebuhu, bruhanje in driska. Podrobnejši opis je na strani Testa alergije na mleko.

Test alergije na jajca

Test alergije na jajca je namenjen odkrivanju protiteles IgE specifičnih za beljakovine v jajčnem beljaku in rumenjaku, ki povzročajo alergijo. Značilni znaki in simptomi alergije na jajca so med drugimi spremembe na koži kot so otekline, izpuščaji, koprivnica ali ekcem, hropenje ali težave z dihanjem, izcejanje iz nosu ali kihanje, rdeče ali solzne oči, bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje ali driska. Podrobnejši opis je na strani Testa alergije na jajca.

Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke

Alergija na cvetni prah, alergija na pršice, alergija na mačke? Testirajte se.

Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke je namenjen odkrivanju IgE protiteles značilnih za alergije – alergija na cvetni prah, alergija na pršice in alergija na mačke. Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke je še posebej priporočljiv za osebe, ki v stiku s cvetnim prahom, pršicami ali mačkami občutijo simptome in znake (lahko takoj ali šele čez nekaj ur) alergije na cvetni prah, pršice in mačke: kihanje, zamašen nos, skelenje v očeh, izpuščaji na koži. Za podrobnejši opis kliknite na Test alergije na cvetni prah, pršice in mačke.

Alergija in intoleranca – komu je namenjen Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano?

Določene snovi v živilih lahko pri nekaterih ljudeh povzročijo alergijsko ali preobčutljivostno reakcijo. Pomembno je odkriti vzrok težav, preden takšna živila izločimo iz prehrane.

Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano je namenjen ljudem, ki po zaužitju hrane občutijo znake in simptome, ki so značilni za alergijo ali intoleranco, vendar ne poznajo vzroka.

Bolečine v trebuhu, migrene, oteskočeno dihanje (ob naporu), pekoč občutek v želodcu, driska, bruhanje, vetrovi, zaprtost, spahovanje, slabost po uživanju hrane ali pijače, izguba apetita, nepojasnjena izguba telesne mase. To so nekateri pogosti simptomi, ki so značilni za alergije na hrano, preobčutljivost.

Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano je še posebej primeren za ljudi, ki občutijo omenjene simptome in želijo sami doma narediti prvi korak pri odkrivanju in odpravljanju vzroka težav.

Učinkovitost testov

Vsi testi v Sanotest paketu Alergija in intoleranca na hrano so strokovni in visoko zanesljivi diagnostični testi, certificirani za testiranje doma. Njihova zanesljivost je bila potrjena s kliničnimi študijami ovrednotenja delovanja, ki so pokazale, da so testi v zelo visokem deležu pokazali enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti teh testov, da jih lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Hranjenje Sanotest paketa Alergija in intoleranca na hrano

Vsebino Sanotest paketa Alergija in intoleranca na hrano – komplete za testiranje  hranite v originalni embalaži v suhem, temnem in čistem prostoru, npr. v predalu, pri temperaturi od +10 do +25 °C.

Opozorila

  • Pred izvedbo posameznega testa natančno preberite navodila.
  • Testi so presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati s svojim osebnim zdravnikom.

Uporabnost rezultatov testiranja

Rezultati testiranja s testi v Sanotest paketu Alergija in intoleranca so uporabni kot prva informacija o možni alergiji na mleko ali jajca ter preobčutljivosti na gluten (celiakiji).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Paket Alergija in intoleranca na hrano”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja