Test amfetaminov v urinu

3,99 

Klinično potrjen test
Rezultat: v 5 minutah
Vsebina: komplet z enim testom in lončkom za urin
Diskretna dostava
Za testiranje doma

Amfetamini vplivajo na živčne celice.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Informacije o Testu amfetaminov v urinu

Test amfetaminov v urinu je namenjen odkrivanju amfetaminov v urinu. Za testiranje potrebujete le urin. Test je zato enostaven, hiter in varen. Lahko ga opravite sami doma. Pri tem komplet za testiranje, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse kar potrebujete za izvedbo testa. V 5 minutah izveste tudi rezultat. S testom amfetaminov v urinu ugotovite, če je določena oseba, v roku 72 ur, zaužila prepovedane substance, ki vsebujejo amfetamine.

O amfetaminih

Amfetamini so glavna sestavina nekaterih drog npr. ekstazija in speeda.

O testiranju doma (samotestiranje)

Test amfetaminov v urinu omogoča, da sami ugotovite ali so v urinu prisotni amfetamini. Bistvena prednost pred klasičnim testiranjem je, da celoten test izvedete doma, diskretno in enostavno, ter že v 5 minutah izveste rezultat. Izognete se tudi čakalnim vrstam.

Kdaj se testirati?

Po podatkih Ankete o uporabi tobaka, alkohola in drugih drog (Inštitut za varovanje zdravja1) je 16,1 % prebivalcev Slovenije v starosti od 15 do 64 let vsaj enkrat v življenju uporabilo katero izmed prepovedanih drog. Največkrat so posegli po marihuani/hašišu (15,8 %). Nekoliko manj se jih je poslužilo amfetaminov (0,9 %) in heroina (0,5 %). Najmanj Slovencev je uporabilo kokain, ekstazij in LSD.

Testiranje prisotnosti kokaina še posebej priporočamo, če opazite katerega izmed naslednjih pogostih simptomov oz. znakov uživanja:

  • znaki očitne opitosti,
  • omedlevica in nezbrano govorjenje,
  • pretirano veselje in smeh ali obratno nenadna potrtost in žalost,
  • agresija in jeza,
  • nekontrolirana čustva,
  • slabša koordinacija telesnih gibov.

Kako učinkovit je test?

Test amfetaminov v urinu je strokoven in visoko zanesljiv test. Proizveden je v Nemčiji. Klinične študije so pokazale, da je test 99 % zanesljiv. To pomeni, da je v kar 99 % primerov test pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti Testa amfetaminov v urinu, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test?

Test amfetaminov v urinu je imunokromatografski test, ki zazna prisotnost amfetaminov v urinu do 72 ur po zaužitju. Rezultat testiranja izveste že v 5 minutah po izvedbi testa. Celotno testiranje (skupaj s čakanjem na rezultat) traja približno 7 minut. Enostavnost testiranja je prikazana spodaj.

Postopek testiranja

1. Urin zberite v lonček, ki je priložen kompletu za testiranje.
2. V lonček z urinom za 10 sekund potopite testni listič.
3. Po 5 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa

Komplet za preverjanje prisotnosti amfetaminov v urinu hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru npr. predalu, pri temperaturi 2 – 30 °C. Rok uporabnosti testov je 24 mesecev od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži.

Opozorilo

  • Ko zavoj s testnim lističem odprete, je potrebno test izvesti v roku 30 minut.
  • Rezultat je potrebno odčitati po 5 minutah, najkasneje po 10 minutah. V nasprotnem primeru rezultati niso več veljavni.
  • Pred pričetkom testiranja si je potrebno z milom in toplo vodo temeljito umiti roke in spolovilo.
  • Za testiranje je potrebno zbrati srednji curek urina.

Uporabnost rezultatov

Rezultati testiranja so uporabni kot prva informacija o potencialni prisotnosti amfetaminov v urinu. S tem lahko sami vplivate na hitrejše ukrepanje in preprečevanje potencialne zasvojenosti.

Če je rezultat negativen: spremljajte simptome in znake uživanja amfetaminov in ob prvem ponovnem sumu, Test amfetaminov v urinu ponovite.

Če je rezultat pozitiven: priporočamo posvetovanje z ustreznimi strokovnimi službami, ki vam bodo svetovale, kako se učinkovito spopasti s težavami, ki lahko vodijo v zasvojenost.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Test amfetaminov v urinu”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglejte si tudi...