Test ovulacije

14,90 

Klinično potrjen test
Rezultat: v 5 minutah
Vsebina: komplet z 1 testom
Diskretna dostava
Za testiranje doma

Razvoj folikla z jajčecem je medsebojno reguliran s strani različnih koncentracij hormonov iz hipofize, epifize in folikla. Takoj, ko je folikel zrel, se izloči lutenizirajoči hormon, ki vzpodbudi ovulacijo.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Informacije o testu ovulacije

Test ovulacije je visoko zanesljiv medicinski pripomoček za odkrivanje lutenizirajočega hormona (LH) v urinu. Test je klinično potrjen in ga uporabljajo v zdravstvenih ordinacijah in laboratorijih po celem svetu. Za testiranje potrebujete le urin. Test ovulacije je zato enostaven, hiter in varen. Lahko ga opravite sami doma (samotestiranje). Komplet za testiranje, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo testa. Rezultat izveste že v 5 minutah. Z njim ugotovite, če je v vašem urinu povečana količina hormona LH, in tako določite najbolj primerne dni za zanositev. Test ovulacije je namenjen ženskam za ugotavljanje plodnih dni.

O ovulaciji (hormonu LH)

Ovulacija nastopi, ko jajčniki sprostijo jajčece, ki potujejo po jajcevodu v maternico. V tem obdobju obstaja največja verjetnost, da pride do oploditve jajčeca in s tem zanositve. Količina hormona LH naraste in vzpodbudi ovulacijo. Ko jajčece zapusti jajčnike, preživi še 12 do 24 ur. V tem času mora biti jajčece oplojeno. Če ne pride do oploditve, se odmrlo jajčece skupaj z maternično sluznico izloči (menstruacija).

O testiranju doma (samotestiranje)

Test ovulacije omogoča, da sami hitro in zanesljivo ugotovite čas kjer obstaja največja verjetnost zanositve. Bistvena prednost pred klasičnim testiranjem je, da celoten test ovulacije izvedete diskretno in enostavno sami doma. Celotna izvedba testa traja le 10 minut.

Kdaj se testirati?

Približno 1 od 7-ih parov ima težave s spočetjem otroka. Kljub temu 8 od 10 parov, ki ima redne spolne odnose, uspe spočeti otroka v roku enega leta. Testiranje ovulacije priporočamo ženskam, ki želijo zanositi in pri tem izbrati čas, ko je verjetnost oploditve in z njo zanositve največja.

Kako učinkovit je test?

Test ovulacije je strokoven in visoko zanesljiv diagnostični test. Proizveden je v Nemčiji. Klinične študije so pokazale, da je test več kot 99 % zanesljiv. To pomeni, da je v kar 99 % primerov test ovulacije pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti testa ovulacije, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test?

Test ovulacije je imunokromatografski test, ki je namenjen odkrivanju povišanih vrednosti hormona LH v urinu. Rezultat testiranja izveste že v 5 minutah po izvedbi testa. Celotno testiranje (skupaj s čakanjem na rezultat) traja 10 minut. Enostavnost testiranja je opisana spodaj.

Postopek testiranja

1. Urinirate na testno ploščico.
2. Po 5 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa

Komplet za testiranje ovulacije hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru npr. predalu, pri temperaturi 3 – 30 °C. Rok uporabnosti testov je 18 mesecev od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži.

Opozorilo

– Ko zavoj s testno ploščico enkrat odprete, je potrebno test izvesti takoj.
– Ena testna ploščica je za enkratno uporabo.
– Rezultat je potrebno odčitati po 5 minutah. V nasprotnem primeru rezultat ni veljaven.
– Pred pričetkom testiranja si je potrebno z milom in toplo vodo temeljito umiti roke in spolovilo.
– Za testiranje je potrebno zbrati srednji curek urina.

Uporabnost rezultatov

Rezultati testiranja ovulacije nam pokažejo najbolj plodne dni pri ženski. To je čas, ko je zanositev najverjetnejša.

Če je rezultat negativen: test naslednji dan ponovite.

Če je rezultat pozitiven: to pomeni, da je hormon LH povišan in da ovulirate.