Posebna ugodnost

Test plodnosti za moške

23,90  17,93 

Test plodnosti za moške je namenjen določanju količine semenčic v semenski tekočini (test sperme).

Klinično potrjen test
Certificirana kakovost
Rezultat: v 7 minutah
Vsebina: komplet z enim testom
Diskretna dostava
Za testiranje doma

Pomembna parametra semenske tekočine sta zadostna količina semenčic in njihova kvaliteta.

Skupine testov: ,

Opis

Informacije o Testu plodnosti za moške FertiQuick

Test plodnosti za moške je visoko zanesljiv medicinski pripomoček za določanje količine semenčic v semenski tekočini (test sperme). Test je klinično potrjen in certificiran. Testiranje plodnosti za moške je enostavno – potrebujete le spermo (test sperme). Test je zato enostaven, hiter in varen. Lahko ga opravite sami doma (samotestiranje). Komplet za testiranje plodnosti moških, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo testa. Rezultat izveste v 7 minutah. Z njim ugotovite, če je v vaši semenski tekočini količina semenčic nad (plodni) ali pod (neplodni) mejo, ki jo določa Svetovna zdravstvena organizacija (WHO).

O plodnosti moških

Moška neplodnost je povezana s slabo kvaliteto ali odsotnostjo semenčic. Število semenčic v semenski tekočini se je v zadnjih 50 letih v povprečju zmanjšalo. V današnjem času je vsaj 20 % moških v Evropi, starih med 18 in 25 let, ki jih po številu in kvaliteti semenčic uvrščamo med neplodne. Raziskave so pokazale, da ima v povprečju 90 % plodnih moških več kot 20 milijonov spermijev v mililitru semenske tekočine. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je to mejo določila za minimalni standard ugotavljanja plodnosti moških.

O testiranju plodnosti moških doma (samotestiranje)

Test plodnosti za moške omogoča, da sami doma hitro in zanesljivo ugotovite ali je število semenčic v vaši semenski tekočini nad ali pod minimalnim standardom za ugotavljanje plodnosti. Bistvena prednost pred klasičnim testiranjem je, da celoten Test plodnosti moških izvedete diskretno in enostavno sami doma. Celotna izvedba testa traja le 15 minut.

-> Če načrtujete nosečnost vam priporočamo Sanotest paket Plodnost (kliknite tukaj).

Kdaj testirati plodnost moških?

Približno eden od 7 parov ima težave z zanositvijo. Kljub temu 8 od 10 parov, ki imajo redne spolne odnose, uspe spočeti otroka v roku enega leta. Testiranje plodnosti moških priporočamo moškim, ki imajo težave s spočetjem otroka. Pri tem želijo izvedeti, če je vzrok njihovih težav v premajhni količini semenčic v semenski tekočini.

Kako učinkovit je test plodnosti za moške?

Test plodnosti za moške je strokoven in visoko zanesljiv diagnostični test. Proizveden je v Nemčiji. Klinične študije ovrednotenja delovanja testa so pokazale, da je ta test plodnosti za moške več kot 97 % zanesljiv. To pomeni, da je v kar 97 % primerov test pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti tega testa plodnosti za moške, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test plodnosti za moške?

Test plodnosti za moške je imunokromatografski test, ki je namenjen določanju števila semenčic v semenski tekočini. Rezultat testiranja izveste že v 7 minutah po izvedbi testa. Celotno testiranje (skupaj s čakanjem na rezultat) traja 15 minut. Enostavnost testiranja je opisana spodaj.

Postopek testiranja (test sperme)

1. Ejakulirate v priloženo posodico.
2. Spermo s priloženim pripomočkom prenesete v epruveto s testno raztopino in pretresete.
3. Mešanico iz epruvete prenesete na testno ploščico.
4. Po 7 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa plodnosti moških

Komplet za testiranje plodnosti moških hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru npr. predalu, pri temperaturi 2 – 30 °C. Rok uporabnosti testov je 18 mesecev od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži.

Opozorilo

– Ko zavoj s testno ploščico enkrat odprete, je potrebno test izvesti takoj.
– Vzorec sperme je treba zbrati od 48 ur do 7 dni po zadnji ejakulaciji.
– Pri zbiranju vzorca sperme ne uporabljajte lubrikantov, losjonov ali kondomov.

Uporabnost rezultatov testiranja plodnosti moških

Rezultati testiranja so uporabni za določitev števila semenčic v semenski tekočini (test sperme), ki je pokazatelj plodnosti moških.

Če je rezultat testiranja negativen: v vaši spermi je pod 20 milijonov semenčic na mililiter. Približno 10 % plodnih moških ima manj kot 20 milijonov semenčic na mililiter. Priporočamo, da se posvetujete s svojim osebnim zdravnikom.

Če je rezultat testiranja pozitiven: v vaši spermi je najmanj 20 milijonov semenčic na mililiter. Po kriteriju števila semenčic ste plodni.

Nakup testa plodnosti za moške po ugodni ceni

Test plodnosti moških lahko naročite brez recepta prek naše spletne trgovine Sanotest (kliknite »Dodaj v košarico«), po telefonu (030 414 180) ali elektronski pošti (samotestiranje@sanotest.com). Možnosti plačila so štiri, in sicer po povzetju (plačate poštarju ob prevzemu testa), z moneto, s karticami (Activa, Mastercard, Maestro, Visa in American Express) in po predračunu (prek vaše spletne banke ali UPN-a – univerzalnega plačilnega naloga).

Naročene teste vam bomo poslali po pošti v diskretni embalaži. To pomeni, da na ovojnici ne bo oznak o vašem naročilu, tako da boste le vi vedeli, kaj vsebuje pošiljka. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina brezplačna.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Test plodnosti za moške”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni testi