Posebna ugodnost

Paket Plodnost

78,68  59,90 

Paket testov za načrtovanje nosečnosti, preprečevanje neplodnosti in testiranje plodnosti.

Paket vsebuje:

Diskretna dostava.

Ni na zalogi

Opis

Informacije o Sanotest paketu Plodnost za pomoč pri načrtovanju nosečnosti, preprečevanju neplodnosti in testiranju plodnosti

Sanotest paket Plodnost vsebuje visoko zanesljive, klinično potrjene in certificirane hitre diagnostične teste za testiranje doma, ki so namenjeni odkrivanju dejavnikov povezanih s plodnostjo.

S testi v paketu lahko preverite nosečnost, število semenčic v semenski tekočini, klamidijsko okužbo, okužbo s povzročitelji bakterijske vaginoze, kandidoze in trihomonoze ter pH-vrednost nožnice.

Testiranje je enostavno. Ker so testi hitri, varni in zanesljivi, jih lahko opravite sami doma (samotestiranje). Kompleti za testiranje, ki jih prejmete po pošti, vsebujejo vse, kar potrebujete za izvedbo testov. Rezultat izveste že v 10 sekundah do 15 minutah po izvedbi posameznega testa.

Vsebina Sanotest paketa Plodnost

Sanotest paket Plodnost vsebuje Test nosečnosti (2 testa), Test plodnosti moških, Test klamidije, Test na povzročitelje okužb spolovil in Test pH-vrednosti nožnice (2 testa).

Test nosečnosti (2 testa)

Ta nosečniški test je najobčutljivejši hitri test nosečnosti za domačo uporabo na svetu. Namenjen je zelo zgodnjemu ugotavljanju nosečnosti. Nosečniški hormon hCG zazna že pri količini 5 lU/l (občutljivost običajnih hitrih testov nosečnosti za testiranje doma je 25 lU/l ali 10 lU/l). V kompletu za testiranje sta dva testa. Za podrobnejši opis testa nosečnosti in nosečniškega hormona hCG kliknite TUKAJ.

Test plodnosti moških

Test plodnosti moških omogoča, da sami doma hitro in zanesljivo ugotovite ali je število semenčic v semenski tekočini nad ali pod minimalnim standardom za ugotavljanje plodnosti moških, ki ga je določila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Za podrobnejši opis testa plodnosti moških kliknite TUKAJ.

Test klamidije

Test klamidije je namenjen odkrivanju urogenitalne okužbe z bakterijo Chlamydia trachomatis (klamidija). Nezdravljena okužba s klamidijo lahko, predvsem pri ženskah, napreduje v resne pozne posledice, kot so vnetja v mali medenici, zunajmaternična nosečnost in neplodnost. Namenjen je le ženskam. Za podrobnejši opis testa klamidije in testiranja za klamidijo doma kliknite TUKAJ.

Test na povzročitelje okužb spolovil

Test na povzročitelje okužb spolovil omogoča preverjanje okužbe spolovil z Gardnerella vaginalis, Trihomonas vaginalis in Candida albicansGardnerella vaginalis je patogena bakterija, odgovorna za začetek razvoja bakterijske vaginoze. Bakterijska vaginoza lahko povzroči številne težave, kot so prezgodnji porod in vnetje maternične sluznice. Pri nosečnicah s trihomonozo je večja verjetnost za prezgodnji porod, novorojenčki okuženih mater pa imajo lahko ob rojstvu manjšo težo. Za podrobnejši opis testa na povzročitelje okužb spolovil in testiranja na okužbe spolovil doma kliknite tukaj TUKAJ.

Test pH-vrednosti nožnice (2 testa)

Test pH-vrednosti nožnice je v pomoč pri ugotavljanju neravnovesja v nožnični mikrobni flori v zelo zgodnji fazi. Porušeno naravno ravnovesje bakterij v nožnici lahko vodi do okužb, ki lahko ogrozijo zdravje ali nosečnost. Za podrobnejši opis testa pH-vrednosti nožnice kliknite TUKAJ.

O testiranju doma (samotestiranje)

Sanotest paket Plodnost vsebuje teste za preverjanje dejavnikov povezanih s plodnostjo – količina nosečniškega hormona hCG, število semenčic v semenski tekočini, pH-vrednost nožnice, klamidijska okužba, bakterijska vaginoza, trihomonoza. Bistvena prednost testov v paketu je, da se z njimi testirate sami doma. Testiranje je enostavno in diskretno, že v 10 sekundah do 15 minutah (odvisno od testa) izveste tudi rezultat.

Kdaj se testirati?

Na plodnost in nosečnost lahko vplivajo različni dejavniki kot so zadostno število semenčic v semenski tekočini ali okužbe spolovil. Okužbe spolovil lahko vodijo v neplodnost zato jih je potrebno čim prej odkriti in zdraviti.

Sanotest paket Plodnost je namenjen predvsem ženskam in parom, ki načrtujejo nosečnost ali želijo preveriti dejavnike, ki vplivajo na (ne)plodnost.

Kako učinkoviti so testi?

Vsi testi v Sanotest paketu Plodnost so strokovni in visoko zanesljivi diagnostični testi, certificirani za testiranje doma. Njihova zanesljivost je bila potrjena s kliničnimi študijami ovrednotenja delovanja, ki so pokazale, da so testi v zelo visokem deležu pokazali enak rezultat kot laboratorijski testi (Test nosečnosti – 99 %, Test plodnosti moških – 97 %, Test pH-vrednosti nožnice – 90 %, Test na povzročitelje okužb spolovil – 95,5 %, Test klamidije – 98 %). Pri tem so glavne prednosti teh testov, da jih lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako delujejo testi?

Testi v Sanotest paketu Plodnost so imunokromatografski hitri diagnostični testi za testiranje doma. Glede na rezultat se črtica na testni ploščici temu primerno obarva. Pri tem rezultat testiranja izveste že v 10 sekundah do 15 minutah po izvedbi posameznega testa. Izvedba vsakega testa, skupaj s čakanjem na rezultat traja približno 5-15 minut.

Postopek testiranja

Testi so enostavni za uporabo. Povzetek postopka testiranja je opisan v poglavju “Postopek testiranja” pri opisu na strani vsakega posameznega testa (kliknite na test) – Test nosečnosti, Test plodnosti moških, Test klamidije, Test na povzročitelje okužb spolovil, Test pH-vrednosti nožnice.

Hranjenje testov

Komplete za testiranje hranite v originalni embalaži v suhem, temnem in čistem prostoru, npr. v predalu, pri temperaturi od +4 do +28 °C. Rok uporabe testov je 2 leti od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadar koli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na zavoju s testno ploščico in na embalaži. Ko testno ploščico, ki se nahaja v kompletu za testiranje, enkrat vzamete iz zavoja, jo morate takoj uporabiti.

Opozorila

  • Pred izvedbo posameznega testa natančno preberite navodila.
  • Testa klamidije ne uporabljajte med nosečnostjo, med menstruacijo in do treh dni po zaključeni menstruaciji ali če imate okužbo sečil.
  • Vzorec semenske tekočine je treba zbrati od 48 ur do 7 dni po zadnji ejakulaciji.
  • Testi so presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati s svojim osebnim zdravnikom.

Uporabnost rezultatov testiranja

Rezultati testiranja s testi v Sanotest paketu Plodnost so uporabni kot prva informacija o možni nosečnosti, količini semenčic v semenski tekočini, okužbi s klamidijo ali povzročitelji bakterijske vaginoze, trihmonoze ali kandidoze in o pH-vrednosti nožnice.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Paket Plodnost”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja