Test prostate

19,90 

Klinično potrjen test
Rezultat: v 10 minutah
Vsebina: komplet z enim testom
Diskretna dostava
Za testiranje doma

Rakasto spremenjene celice žleze prostate povečajo količino antigena PSA v krvi nad običajnimi vrednostmi.

Ni na zalogi

Skupina testov:

Opis

Informacije o testu prostate PSA

Test prostate je visoko zanesljiv medicinski pripomoček za odkrivanje povišanih vrednosti antigena, specifičnega za prostato (PSA), ki se povezuje z rakom na prostati. Testiranje je preprosto – potrebujete le kapljico krvi iz konice prsta. Test je klinično potrjen. Uporabljajo ga v zdravstvenih ordinacijah in laboratorijih po celem svetu. Test prostate je hiter, varen in zanesljiv, zato ga lahko opravite tudi sami doma (samotestiranje). Komplet za testiranje, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo testa. Rezultat izveste v 10 minutah. Z njim ugotovite, če je vaš PSA povečan.

O raku prostate

Rak prostate je eden najpogostejših rakov pri moških nad 50. letom starosti. Verjetnost obolenja se s starostjo še povečuje. Večjo verjetnost za obolelost imajo tudi moški, ki imajo brata ali očeta, ki je zbolel za rakom na prostati. Če je odkrit dovolj zgodaj in se prične pravočasno zdraviti, se lahko uspešnost terapije poveča za več kot 90 %.

O testiranju doma (samotestiranje)

Test prostate omogoča, da sami redno preverjate zdravje prostate. Bistvena prednost pred klasičnim testiranjem je, da celoten test lahko izvedete diskretno in enostavno ter že v 15 minutah, sami doma. Izognete pa se tudi čakalnim vrstam.

Kdaj se testirati?

V Sloveniji za rakom na prostati vsako leto zboli približno 1.050 moških, od katerih jih umre kar tretjina. Po podatkih Onkološkega inštituta je v Sloveniji v povprečju 340 smrtnih primerov letno, kar predstavlja 11 % vseh obolelih moških. Stroka priporoča testiranje moških nad 40. letom, vsakoletno testiranje pa moškim nad 50. letom starosti.

Predvsem priporočamo, da opravite test prostate, če opazite katerega izmed spodnjih najpogostejših simptomov oz. znakov:

– pogosto uriniranje
– šibek ali prekinjen curek urina
– bolečine pri ejakulaciji in uriniranju
– težave z erekcijo
– kri v urinu in spermi itd.

Kako učinkovit je test?

Test prostate je strokoven in visoko zanesljiv diagnostični test. Proizveden je v ZDA. Klinične študije so pokazale, da je test 98 % zanesljiv. To pomeni, da je v kar 98 % primerov test pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti testa prostate, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test?

Test prostate je imunokromatografski test, ki zazna količino antigenov specifičnih za prostato (PSA), v vzorcu krvi iz konice prsta. V primeru povečane vrednosti (več kot 4 ng/ml) se črtica na testni ploščici obarva. Rezultat testiranja izveste že v 10 minutah po izvedbi testa. Celotno testiranje (skupaj s čakanjem na rezultat) traja 15 minut. Enostavnost testiranja je opisana spodaj.

Postopek testiranja

1. Iz konice prsta vzamete kapljico krvi.
2. Kri in testno raztopino nanesete na testno ploščico.
3. Po 10 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa

Komplet za testiranje prostate hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru npr. predalu, pri temperaturi 15 – 30 °C. Rok uporabnosti testov je 18 mesecev od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži. Ko testno ploščico, ki se nahaja v kompletu za testiranje, enkrat odprete, jo morate uporabiti takoj.

Opozorilo

– Rezultat je potrebno odčitati točno po 10 minutah. V nasprotnem primeru rezultat ni veljaven.
– Test je presejalni. Za postavljanje diagnoze se morate posvetovati s svojim osebnim zdravnikom.
– Vsaka povišana vrednost PSA še ne pomeni raka na prostati. Priporočamo, da se o rezultatu posvetujete s svojim osebnim zdravnikom.

Uporabnost rezultatov

Rezultati testiranja so uporabni kot prva informacija zdravja prostate. S pravočasnim odkritjem raka na prostati je odstotek ozdravitev veliko večja.

Če je rezultat negativen: spremljajte simptome težav prostate in ob prvem ponovnem sumu povečane prostate, test ponovite.

Če je rezultat pozitiven: posvetujte se s svojim osebnim zdravnikom, ki bo odločil o nadaljnjih korakih.

Nakup testa po ugodni ceni

Test prostate lahko naročite brez recepta prek naše spletne trgovine Sanotest (kliknite »Dodaj v košarico«), po telefonu (030 414 180) ali elektronski pošti (samotestiranje@sanotest.com). Možnosti plačila so štiri, in sicer po povzetju (plačate poštarju ob prevzemu testa), z moneto, s karticami (Activa, Mastercard, Maestro, Visa in American Express) in po predračunu (preko vaše spletne banke ali UPN – univerzalnega plačilnega naloga).

Naročene teste vam bomo poslali po pošti v diskretni embalaži. To pomeni, da na ovojnici ne bo oznak o vašem naročilu, tako da boste le vi vedeli, kaj vsebuje pošiljka. Pri nakupu nad 30 eur je poštnina brezplačna.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Test prostate”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni testi