Test na Helicobacter pylori

12,99 

Super cena!

Test na Helicobacter pylori (bakterija v želodcu) za testiranje doma. Helicobacter pylori test zaznava protitelesa proti bakteriji Helicobacter pylori.

Klinično potrjen test
Certificirana kakovost
Rezultat: v 10 minutah
Vsebina: komplet z 1 testom
Diskretna dostava
Za testiranje doma

Bakterija Helicobacter pylori se naseli v želodcu. S svojo aktivnostjo povzroča tanjšanje želodčne sluznice, kar pripelje do poškodb epitelija in stalnega vnetja. To vodi v nastanek rane na želodcu.

Skupina testov:

Opis

Informacije o testu na Helicobacter pylori –  bakterijo, ki povzroča rano na želodcu PYLORI-Screen

Test na Helicobacter pylori – bakterija v želodcu, ki povzroča rano na želodcu, je visoko zanesljiv medicinski pripomoček za odkrivanje protiteles proti bakteriji Helicobacter pylori (bakterija v želodcu). Testiranje za Helicobacter pylori je preprosto – potrebujete le kapljico krvi s konice prsta. Test je klinično potrjen in certificiran. Uporabljajo ga tudi v zdravstvenih ordinacijah in laboratorijih po celem svetu. Ker je hiter, varen in zanesljiv, ga lahko opravite tudi sami doma (samotestiranje). Komplet za testiranje na Helicobacter pylori, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo testa. Rezultat izveste v 10 minutah. Z njim ugotovite, če ste okuženi z bakterijo Helicobacter pylori.

O bakteriji Helicobacter pylori

Okužba z bakterijo Helicobacter pylori (bakterija v želodcu) je najbolj pogosta okužba na svetu, saj je z njo okuženih 50 % svetovnega prebivalstva. Po raziskavah je v Sloveniji okuženih 25 % ljudi. Pri c. 20 % ljudi pride do nastanka razjed na želodcu in dvanajstniku, limfoma MALT ali do raka želodca.

Več kot 65 % rakov želodca povzroča bakterija Helicobacter pylori. Pri zgodnjem ugotavljanju omenjene okužbe in posledično zgodnjem zdravljenju, bi lahko zmanjšali pojavnost raka na želodcu za 45 %.

O testiranju za Helicobacter pylori doma (samotestiranje)

Okužbo z bakterijo Helicobacter pylori (bakterija v želodcu) se odkriva z invazivnimi (želodčna sluznica) in neinvazivnimi tehnikami (izdihan zrak, blato, kri), ki jih izvajajo medicinski laboratoriji. Bistvena prednost hitrega testa na Helicobacter pylori za testiranje doma je, da z njim lahko preverite prisotnost bakterije diskretno sami doma. Testiranje je enostavno ter že v 10 minutah izveste tudi rezultat, to je če imate omenjeno bakterijo. Izognete se tudi čakalnim vrstam.

Imate črevesne težave in ne poznate vzroka? Priporočamo vam paket Vzrok črevesnih težav (kliknite tukaj).

Kdaj se testirati na bakterijo Helicobacter pylori?

Helicobacter pylori test še posebej priporočamo, če pri sebi opazite katerega izmed naslednjih pogostih simptomov ali znakov okužbe z bakterijo Helicobacter pylori (bakterija v želodcu):

– pekoča bolečina v trebuhu,
– pekoč občutek v želodcu,
– spahovanje,
– slabost po zaužitju hrane in pijače,
– izguba apetita,
– bruhanje, pri čemer nekateri izločajo tudi kri,
– nepojasnjena izguba kilogramov,
– občutek hitre sitosti in težkega trebuha,
– črno blato z vonjem po železu,
– kri v blatu.

Kako učinkovit je test na Helicobacter pylori?

Test na Helicobacter pylori – bakterijo, ki povzroča rano na želodcu je strokoven in visoko zanesljiv diagnostični test namenjen testiranju doma (samotestiranje). Proizveden je v Franciji. Klinične študije ovrednotenja delovanja so pokazale, da je test 94,1-odstotno zanesljiv. To pomeni, da je v kar 94,1-odstotkih primerov test pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti testa za Helicobacter pylori, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test na Helicobacter pylori?

Test za Helicobacter pylori – bakterijo, ki povzroča rano na želodcu je imunokromatografski test, ki zazna protitelesa proti bakteriji Helicobacter pylori v kapljici krvi. Helicobacter pylori test deluje na principu vezave protiteles na koloidno zlato, ki je nanešeno na testni ploščici. Glede na rezultat se črtica na testni ploščici temu primerno obarva. Pri tem rezultat testiranja izveste že v 10 minutah po izvedbi testa. Celotno testiranje (skupaj s čakanjem na rezultat) traja približno 20 minut. Enostavnost testiranja za Helicobacter pylori je opisana spodaj.

Postopek testiranja na Helicobacter pylori

1. S konice prsta vzamete kapljico krvi.
2. Kri in raztopino nanesete na testno ploščico.
3. Po 10 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa na Helicobacter pylori

Komplet za testiranje na bakterijo Helicobacter pylori, ki povzroča rano na želodcu, hranite v originalni embalaži ter v suhem, temnem in čistem prostoru npr. predalu, pri temperaturi od +4 do +30 °C. Rok uporabe testov je 3 leta od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži. Ko testno ploščico, ki se nahaja v kompletu za testiranje, enkrat vzamete iz zavoja, jo morate takoj uporabiti.

Opozorilo

– Rezultat je potrebno odčitati točno v 10 minuti. V nasprotnem primeru rezultat ni več veljaven.
– Test na Helicobacter pylori za testiranje doma je presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati s svojim osebnim zdravnikom.
– Če ste se že zdravili za okužbo z bakterijo Helicobacter pylori, obstaja velika verjetnost, da bo test pokazal pozitiven rezultat, kljub temu, da niste okuženi.

Uporabnost rezultatov testiranja na Helicobacter pylori

Rezultati testiranja so uporabni kot prva informacija možne okužbe s Helicobacter pylori (želodčna bakterija). S testiranjem lahko sami vplivate na bolj učinkovito in uspešno zdravljenje vaših želodčnih težav.

Če je rezultat negativen: spremljajte simptome okužbe z bakterijo in ob prvem ponovnem sumu okužbe s Helicobacter pylori test ponovite.

Če je rezultat pozitiven: posvetujte se s svojim osebnim zdravnikom, ki bo odločil o nadaljnjih korakih.

Nakup testa na Helicobacter pylori po ugodni ceni

Test na Helicobacter pylori – bakterijo, ki povzroča rano na želodcu lahko naročite brez recepta prek naše spletne trgovine Sanotest (kliknite »Dodaj v košarico«), po telefonu (030 414 180) ali elektronski pošti (samotestiranje@sanotest.com). Možnosti plačila so štiri, in sicer po povzetju (plačate poštarju ob prevzemu testa), z moneto, s karticami (Activa, Mastercard, Maestro, Visa in American Express) in po predračunu (preko vaše spletne banke ali UPN – univerzalnega plačilnega naloga).

Naročene teste vam bomo poslali po pošti v diskretni embalaži. To pomeni, da na ovojnici ne bo oznak o vašem naročilu, tako da boste le vi vedeli, kaj vsebuje pošiljka. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina brezplačna.

Sorodni testi