Test na Helicobacter pylori

(2 mnenji strank)

12,99 

Test na Helicobacter pylori je namenjen odkrivanju protiteles proti želodčni bakteriji H. pylori.

Testiranje opravite sami doma, rezultat pa izveste že v 10 minutah. Test nosi certifikat kakovosti ISO 13485, natančnost testa pa je dokazana s kliničnimi študijami. Komplet za testiranje vsebuje 1 test, ki ga prejmete na dom, v diskretni embalaži.

Kategorija:

Opis

Informacije o testu na Helicobacter pylori, PYLORI-Screen

Test na Helicobacter pylori za testiranje doma je visoko zanesljiv medicinski pripomoček za odkrivanje protiteles proti želodčni bakteriji H. pylori, ki dokazano povzroča rano na želodcu.

Testiranje je preprosto in poteka v treh korakih. Potrebujete le kapljico krvi s konice prsta. Komplet za testiranje vsebuje razumljiva navodila za testiranje “po korakih”.

Test za H. pylori je klinično potrjen in certificiran (ISO 13485). Uporabljajo ga tudi v zdravstvenih ordinacijah in laboratorijih po celem svetu. Ker je hiter, varen in zanesljiv, ga lahko opravite tudi sami doma (samotestiranje).

Komplet s testerjem za Helicobacter pylori, ki ga prejmete na dom, vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo testa. Rezultat izveste v 10 minutah. Z njim ugotovite, če ste okuženi z želodčno bakterijo H. pylori.

O želodčni bakteriji Helicobacter pylori

Bakterija Helicobacter pylori se naseli v želodcu, zato jo tudi pogovorno pogosto imenujemo želodčna bakterija.

S svojo aktivnostjo povzroča tanjšanje želodčne sluznice, kar pripelje do poškodb epitelija in stalnega vnetja. To vodi v nastanek rane na želodcu.

Okužba s H. pylori je najpogostejša okužba na svetu, saj je z njo okuženih več kot 50 % svetovnega prebivalstva. Po raziskavah je v Sloveniji okuženih 25 % ljudi. Pri približno 20 % ljudi pride do nastanka razjed na želodcu in dvanajstniku, limfoma MALT ali do raka želodca.

Več kot 65 % rakov želodca povzroča bakterija H. pylori. Pri zgodnjem ugotavljanju omenjene okužbe in posledično zgodnjem zdravljenju, bi lahko zmanjšali pojavnost raka na želodcu za 45 %.

O testiranju doma (samotestiranje)

Okužbo z želodčno bakterijo H. pylori se odkriva z invazivnimi (želodčna sluznica) in neinvazivnimi tehnikami (izdihan zrak, blato, kri), ki jih izvajajo medicinski laboratoriji.

Bistvena prednost tega testa na Helicobacter pylori je, da z njim lahko preverite prisotnost bakterije diskretno sami doma. Testiranje je enostavno ter že v 10 minutah izveste tudi rezultat, to je če imate omenjeno bakterijo. Izognete se tudi čakalnim vrstam.

Imate črevesne težave in ne poznate vzroka? Priporočamo vam paket Vzrok črevesnih težav.

Kdaj se opraviti test za Helicobacter pylori?

Simptomi okužbe se pogosto pojavijo šele takrat, ko bakterija H. pylori že povzroča določene težave. Testiranje je zato še posebej priporočljivo, če pri sebi opazite katerega izmed naslednjih pogostih simptomov ali znakov okužbe:

 • pekoča bolečina v trebuhu,
 • pekoč občutek v želodcu,
 • spahovanje,
 • slabost po zaužitju hrane in pijače,
 • izguba apetita,
 • bruhanje, pri čemer nekateri izločajo tudi kri,
 • nepojasnjena izguba kilogramov,
 • občutek hitre sitosti in težkega trebuha,
 • črno blato z vonjem po železu,
 • kri v blatu.

Kako zanesljiv je test na Helicobacter pylori?

Test je strokoven in visoko zanesljiv diagnostični test namenjen testiranju doma (samotestiranje). Proizveden je v Franciji.

Klinične študije ovrednotenja delovanja so pokazale, da je test 94,1-odstotno zanesljiv. To pomeni, da je v kar 94,1-odstotkih primerov test pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi.

Pri tem so glavne prednosti tega testa na Helicobacter pylori, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test za Helicobacter pylori?

Test za Helicobacter pylori je imunokromatografski test, ki zazna protitelesa proti bakteriji H. pylori v kapljici krvi s konice prsta.

Deluje na principu vezave protiteles na zlate nanodelce, ki so nanešeni na testni ploščici. Glede na rezultat se črtica na testni ploščici temu primerno obarva.

Pri tem rezultat testa na Helicobacter pylori izveste že v 10 minutah po izvedbi testa. Celotno testiranje (skupaj s čakanjem na rezultat) traja približno 20 minut. Enostavnost testiranja je opisana spodaj.

Postopek testiranja na Helicobacter pylori

1. S konice prsta vzamete kapljico krvi.
2. Kri in raztopino nanesete na testno ploščico.
3. Po 10 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa

Komplet za testiranje na Helicobacter pylori hranite v originalni embalaži ter v suhem, temnem in čistem prostoru npr. predalu, pri temperaturi od +4 do +30 °C. Rok uporabe testov je 3 leta od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži. Ko testno ploščico, ki se nahaja v kompletu za testiranje, enkrat vzamete iz zavoja, jo morate takoj uporabiti.

Opozorilo

 • Če ste se že zdravili za okužbo z bakterijo Helicobacter pylori, obstaja velika verjetnost, da bo test pokazal pozitiven rezultat, kljub temu, da niste okuženi.
 • Rezultat je potrebno odčitati točno v 10 minuti. V nasprotnem primeru rezultat ni več veljaven.
 • Test na Helicobacter pylori je presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati s svojim osebnim zdravnikom.

Uporabnost rezultatov testiranja za Helicobacter pylori

Rezultati testiranja so uporabni kot prva informacija možne okužbe z bakterijo H. pylori (želodčna bakterija). S testiranjem lahko sami vplivate na bolj učinkovito in uspešno zdravljenje vaših želodčnih težav.

Če je rezultat testiranja negativen: spremljajte simptome okužbe z bakterijo in ob prvem ponovnem sumu okužbe test ponovite.

Če je rezultat testiranja pozitiven: posvetujte se s svojim osebnim zdravnikom, ki bo odločil o nadaljnjih korakih.

2 mnenji za Test na Helicobacter pylori

 1. Manca

  Narocila test po telefonu in bila izredno zadovoljna. Prijazno osebje, test sem prejela ze naslednji dan. Prilozenim navodilom je bilo lahko slediti, rezultat pa je bil jasen in hiter.

 2. Marija

  Moja izkušnja s tem testom je zelo pozitivna, ker mi je pomagal odkriti, da sem bila okužena z bakterijo. Pri vas sem naročila dva testa. Opravila sem jih eden za drugim in obakrat sta bila testa pozitivna. Potem sem šla do zdravnice. Zdravnica me je napotila na potrditev na gastroskopijo. Moram reči, da sem bila presenečena, ker zdravnica ni vedela za te teste. Tudi na gastroskopiji je bil rezultat pozitiven in nato mi je zdravnica predpisala antibiotike.

  Lep pozdrav,
  Marija

 3. Renata

  To je zame nekaj najboljšega kar sem videla v zadnjem času. Zelo hitro sem naredila test, rezulat je bilo enostavno razbrati.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglejte si tudi...