Test 5 drog iz sline

23,90 

Testirate prisotnost 5 drog hkrati
Rezultat: v 5-10 minutah
Vsebina: komplet z enim testom
Diskretna dostava
Za testiranje doma

Psihoaktivne substance vplivajo na živčne celice.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Informacije o testu 5 drog iz sline

Test 5 drog iz sline je namenjen odkrivanju psihoaktivnih substanc iz sline. Za testiranje potrebujete le slino. Test je zato enostaven, hiter in varen. Lahko ga opravite sami doma. Komplet za testiranje, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo testa. Rezultat izveste že v 5-10 minutah. S testom za odkrivanje 5 drog iz sline ugotovite, če je določena oseba v roku 24 ur zaužila prepovedane substance, ki vsebujejo THC (marihuana, hašiš), amfetamine, kokain, MDMA ali metamfetamine in opiate (heroin, morfin, kodein).

Katere prepovedane substance preverimo (testirane droge)?

 • THC je psihoaktivna snov iz konoplje in hašiša.
 • Amfetamini so glavna sestavina nekaterih drog npr. ekstazija in speeda.
 • Kokain se pridobiva iz listov koke. Deluje kot poživilo in zmanjšuje apetit. Povzroča močno zasvojenost.
 • MDMA spada med amfetamine. Nekateri ga zato enačijo z ekstazijem, čeprav je slednji lahko sestavljen tudi iz drugih psihoaktivnih snovi.
 • Opiati (heroin, kodein, morfin) so skupina drog. Derivat opiatov je npr. heroin, ki je poleg LSD-ja in THC-ja najpogostejša prepovedana droga.

O testiranju doma

Test 5 drog iz sline omogoča, da sami ugotovite ali je v slini prisotna katera izmed psihoaktivnih substanc, ki jih preverjamo s tem testom. Bistvena prednost pred klasičnim testiranjem je, da celoten test izvedete sami doma, diskretno in enostavno ter že v 15 minutah. Izognete se tudi čakalnim vrstam.

Kdaj se testirati?

Po podatkih Ankete o uporabi tobaka, alkohola in drugih drog (Inštitut za varovanje zdravja) je 16,1 % prebivalcev Slovenije v starosti od 15 do 64 let vsaj enkrat v življenju uporabilo katero izmed prepovedanih drog. Največkrat so posegli po marihuani/hašišu (15,8 %). Nekoliko manj se jih je poslužilo amfetaminov (0,9 %) in heroina (0,5 %). Najmanj Slovencev je uporabilo kokain, ekstazij in LSD.

Testiranje prisotnosti psihoaktivnih substanc še posebej priporočamo, če opazite katerega izmed naslednjih pogostih simptomov ali znakov uživanja drog:

 • znaki očitne opitosti
 • omedlevica in nezbrano govorjenje
 • pretirano veselje in smeh ali obratno nenadna potrtost in žalost
 • agresija in jeza
 • nekontrolirana čustva
 • slabša koordinacija telesnih gibov
 • zatečene rdeče nosnice, smrkanje (kokain)
 • izrazite rdeče žilice na beločnicah (THC).

Kako učinkovit je test?

Test 5 drog iz sline je visoko zanesljiv test. Proizveden je v ZDA. Študije ovrednotenja delovanja so pokazale, da je test najmanj 97 % zanesljiv. To pomeni, da je v najmanj 97 % primerov test pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti testa 5 drog iz sline, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test?

Test 5 drog iz sline je imunokromatografski test, ki zazna prisotnost psihoaktivnih substanc v slini najmanj 24 ur po zaužitju. Rezultat testiranja izveste že v 5 minutah po izvedbi testa. Celotno testiranje (skupaj s čakanjem na rezultat) traja približno 15 minut. Enostavnost testiranja je prikazana spodaj.

Postopek testiranja

1. S priloženim pripomočkom zberete slino.
2. Slino iztisnete v testno napravo.
3. Po 5-10 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa

Komplet za preverjanje prisotnosti psihoaktivnih substanc v slini shranjujte v originalni embalaži v suhem, temnem in čistem prostoru, npr. predalu, pri sobni temperaturi od +2 do +30 °C. Rok uporabnosti testov je 24 mesecev od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži.

Opozorilo

 • Ko zavoj s testno napravo enkrat odprete, je potrebno test izvesti takoj.
 • Negativen rezultat lahko odčitate že po 5 minutah. Pozitiven rezultat je potrebno odčitati po 10 minutah. V nasprotnem primeru rezultati niso več veljavni.
 • Pred pričetkom testiranja si je potrebno z milom in toplo vodo temeljito umiti roke.

Uporabnost rezultatov

Rezultati testiranja so uporabni kot prva informacija o potencialni prisotnosti psihoaktivnih substanc v slini. S tem lahko sami vplivate na hitrejše ukrepanje in preprečevanje potencialne zasvojenosti.

Če je rezultat negativen: spremljajte simptome in znake uživanja drog in ob prvem ponovnem sumu, test za odkrivanje 5 drog iz sline ponovite.

Če je rezultat pozitiven: priporočamo posvetovanje z ustreznimi strokovnimi službami, ki vam bodo svetovale, kako se učinkovito spopasti s težavami, ki lahko vodijo v zasvojenost.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Test 5 drog iz sline”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglejte si tudi...