Test izpostavljenosti alergenom

16,90 

S tem testom alergije lahko sami doma preverite, če sploh imate alergijo. Namenjen je odkrivanju protiteles IgE v krvi.

Klinično potrjen test
Certificirana kakovost
Vsebina: komplet z enim testom
Diskretna dostava
Za testiraje doma

Po vnosu alergena se aktivirajo mastociti, ki so sensitivizirani z IgE protitelesi. Mastociti izločijo različne snovi v kri, ki imajo za posledico neugodne učinke za človeka.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Informacije o testu izpostavljenosti alergenom – test alergije Imutest Allergy Check

Test alergije ali če sploh imate alergijo lahko opravite sami doma. Test izpostavljenosti alergenom za testiranje alergije je visoko zanesljiv medicinski pripomoček za odkrivanje protiteles IgE. Test služi kot pomoč pri ugotavljanju, če je za vaše težave kriva alergija.

Test alergije je preprost – potrebujete le kapljico krvi s konice prsta. Test je klinično potrjen in certificiran. Ker je hiter, varen in zanesljiv, ga lahko opravite tudi sami doma (samotestiranje).

Komplet za testiranje alergije, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo testa. Rezultat izveste v 30 minutah. Z njim ugotovite, če imate v krvi povišano raven protiteles IgE, ki so znak alergije.

O alergiji

Alergija je pretiran imunski odziv organizma na eno ali več snovi v okolju, ki normalno človeku niso škodljive. Te snovi imenujemo alergeni.

Posamezniki z alergijsko občutljivostjo na snovi, kot so na primer cvetni prah, živalska dlaka, perje ali nekatera živila, imajo v krvi neobičajno visoke ravni protiteles IgE (imunoglobulin E).

Alergija se lahko pojavi v različnih življenjskih obdobjih, pri otrocih, mladostnikih in odraslih.

Na alergijska stanja vplivajo tudi bakterije v črevesju. Za informacije o mikrobiomu črevesja in preiskavah iBIOM kliknite TUKAJ.

O testiranju alergije doma (test alergije)

Test izpostavljenosti alergenom omogoča, da sami doma naredite prvi korak pri ugotavljanju alergije. Bistvena prednost tega testa alergije pred klasičnim testiranjem je, da ga lahko izvedete diskretno in enostavno v udobju svojega doma. Izognete se tudi čakalnim vrstam.

-> Če sumite, da vam težave povzroča hrana, vam priporočamo Sanotest paket Alergija in intoleranca na hrano.

Kdaj opraviti test alergije?

Testiranje alergij je še posebje priporočljivo osebam, ki občutijo katerega izmed pogostih simptomov in znakov alergije, vendar niso prepričani, če gre dejansko za alergijo:

 • slabost,
 • kihanje,
 • solzne oči,
 • izpuščaji na koži,
 • srbeča koža,
 • bruhanje,
 • prebavne motnje,
 • driska.

Kako zanesljiv je test alergije?

Test izpostavljenosti alergenom je strokoven in visoko zanesljiv test za testiranje doma. Proizveden je v Veliki Britaniji.

Klinične študije ovrednotenja delovanja testa so pokazale, da je test najmanj 97,8-odstotno zanesljiv. To pomeni, da je v kar 97,8 odstotkih primerov test pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi.

Pri tem so glavne prednosti testa izpostavljenosti alergenom, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test alergije?

Test izpostavljenosti alergenom je imunokromatokgrafski test, ki zazna protitelesa IgE v krvi. Test deluje na principu vezave protiteles na zlate nanodelce in glede na rezultat se črtica na testni ploščici temu primerno obarva.

Rezultat testiranja izveste že v 30 minutah po izvedbi testa. Enostavnost testiranja je prikazana spodaj.

Postopek testiranja s testom alergije

1. S konice prsta vzamete kapljico krvi.
2. Kri in testno raztopino nanesete na testno ploščico.
3. Aktivirate testno ploščico.
4. Odčitate rezultat.

Hranjenje testa alergije

Komplet za testiranje alergije hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru npr. predalu, pri temperaturi od +4 do +25 °C. Rok uporabe testov je 2 leti od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži. Ko testno ploščico, ki se nahaja v kompletu za testiranje, enkrat vzamete iz zavoja, jo morate takoj uporabiti.

Opozorila

 • Test izpostavljenosti alergenom ni primeren za otroke mlajše od 6 let. Pri testiranju otrok mlajših od 16 let, morajo biti prisotni starši.
 • Test alergije je presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati s svojim osebnim zdravnikom.
 • Pri prilagajanju diete se posvetujte s strokovnim osebjem, dietetiki ali osebnim zdravnikom.

Uporabnost rezultatov testiranja za alergije

Rezultati testiranja so uporabni kot prvi korak pri ugotavljanju alergije, kjer lahko sami doma poskrbite za hitro odkrivanje vzroka težav ali če imate alergijo.

Če je rezultat testiranja negativen: spremljajte simptome alergije in ob prvem ponovnem sumu na alergijo, test ponovite.

Če je rezultat testiranja pozitiven: izogibajte se snovem za katere sumite, da povzročajo alergijo ter se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom, ki bo odločil o nadaljnjih korakih.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Test izpostavljenosti alergenom”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglejte si tudi...