Test kokaina v urinu (3 testi)

8,90 

Rezultat: v 5 minutah
Vsebina: komplet s 3 testi in 3 lončki za urin
Diskretna dostava
Za testiranje doma

Kokain vpliva na živčne celice.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Informacije o testu kokaina v urinu

Test kokaina v urinu je namenjen odkrivanju prisotnosti kokaina v urinu. Za testiranje potrebujete le urin. Test je zato enostaven, hiter in varen. Lahko ga opravite sami doma. Pri tem komplet za testiranje, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse kar potrebujete za izvedbo testa. V 5 minutah izveste tudi rezultat. S testom kokaina v urinu ugotovite, če je določena oseba v roku 96 ur (2-4 dni) zaužila prepovedane substance, ki vsebujejo kokain.

O kokainu

Kokain se pridobiva iz listov koke. Deluje kot poživilo in zmanjšuje apetit. Povzroča močno zasvojenost.

O testiranju kokaina doma

Test kokaina v urinu omogoča, da sami ugotovite ali je v urinu prisoten kokain. Bistvena prednost pred klasičnim testiranjem je, da celoten test izvedete sami doma, diskretno in enostavno. Izognete se tudi čakalnim vrstam.

Kdaj se opraviti test kokaina v urinu?

Po podatkih Ankete o uporabi tobaka, alkohola in drugih drog (Inštitut za varovanje zdravja) je 16,1 % prebivalcev Slovenije v starosti od 15 do 64 let vsaj enkrat v življenju uporabilo katero izmed prepovedanih drog. Največkrat so posegli po marihuani/hašišu (15,8 %). Nekoliko manj se jih je poslužilo amfetaminov (0,9 %) in heroina (0,5 %). Najmanj Slovencev je uporabilo kokain, ekstazij in LSD.

Testiranje prisotnosti kokaina v urinu še posebej priporočamo, če opazite katerega izmed naslednjih pogostih simptomov ali znakov uživanja:

 • znaki očitne opitosti
 • omedlevica in nezbrano govorjenje
 • pretirano veselje in smeh ali obratno nenadna potrtost in žalost
 • agresija in jeza
 • nekontrolirana čustva
 • slabša koordinacija telesnih gibov
 • zatečene rdeče nosnice, smrkanje (kokain).

Kako učinkovit je test kokaina v urinu?

Test kokaina v urinu je visoko zanesljiv test. Proizveden je v Nemčiji. Klinične študije so pokazale, da je test 99 % zanesljiv. To pomeni, da je v kar 99 % primerov test pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti testa kokaina v urinu, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test kokaina v urinu?

Test kokaina v urinu je imunokromatografski test, ki zazna prisotnost kokaina v urinu do 96 ur po zaužitju. Rezultat testiranja izveste že v 5 minutah po izvedbi testa. Celotno testiranje (skupaj s čakanjem na rezultat) traja približno 7 minut. Enostavnost testiranja je prikazana spodaj.

Postopek testiranja

1. Urin zberite v lonček, ki je priložen kompletu za testiranje.
2. V lonček z urinom za 10 sekund potopite testni listič.
3. Po 5 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa kokaina v urinu

Komplet za preverjanje prisotnosti kokaina v urinu hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru npr. predalu, pri temperaturi 2 – 30 °C. Rok uporabnosti testov je 24 mesecev od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži.

Opozorilo

 • Ko zavoj s testnim lističem enkrat odprete, je potrebno test izvesti v roku 30 minut.
 • Rezultat je potrebno odčitati po 5 minutah, najkasneje po 10 minutah. V nasprotnem primeru rezultati niso več veljavni.
 • Pred pričetkom testiranja si je potrebno z milom in toplo vodo temeljito umiti roke in spolovilo.
 • Za testiranje je potrebno zbrati srednji curek urina.

Uporabnost rezultatov testiranja na kokain

Rezultati testiranja so uporabni kot prva informacija o potencialni prisotnosti kokaina v urinu. S tem lahko sami vplivate na hitrejše ukrepanje in preprečevanje potencialne zasvojenosti.

Če je rezultat negativen: spremljajte simptome in znake uživanja kokaina in ob prvem ponovnem sumu, test kokaina v urinu ponovite.

Če je rezultat pozitiven: priporočamo posvetovanje z ustreznimi strokovnimi službami, ki vam bodo svetovale, kako se učinkovito spopasti s težavami, ki lahko vodijo v zasvojenost.

Dodatne informacije

Brand

Sanotest

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Test kokaina v urinu (3 testi)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglejte si tudi...