Test nosečnosti (2 testa)

(1 mnenje stranke)

7,99 

Najobčutljivejši hitri test nosečnosti za testiranje doma na svetu.

Povišan nosečniški hormon hCG zazna prej kot ostali hitri testi nosečnosti.

Test nosečnosti je patentiran, izdelan po standardu ISO13485 in certificiran (CE0483) za testiranje doma.

Komplet vsebuje 2 testa. Urinirate lahko direktno na posebej oblikovano testno palčko in izveste rezultat v 15 minutah.

Diskretna dostava. Teste pošiljamo v neoznačeni embalaži, tako da boste le vi vedeli kaj vsebuje pošiljka.

Ob vgnezditvi jajčeca v epitelij maternice nastaja človeški hormon hCG iz posebnega predela posteljice – sinciciotrofoblasta.

Opis

Informacije o testu nosečnosti, viola® Super Early Pregnancy Test from day 8

Test nosečnosti je patentiran in visoko zanesljiv medicinski pripomoček za odkrivanje povečane količine hormona hCG v urinu. Test je klinično potrjen in certificiran. Ker je hiter, varen in zanesljiv, ga lahko opravite tudi sami doma (samotestiranje). Komplet za testiranje vsebuje dva testa.

Ta nosečniški test je najobčutljivejši hitri test nosečnosti za domačo uporabo na svetu. Nosečniški hormon hCG zazna že pri količini 5 lU/l (občutljivost običajnih hitrih testov nosečnosti za testiranje doma je 25 lU/l ali 10 lU/l). S testom nosečnosti lahko že 8 dni po oploditvi ugotovite, če ste noseči.

O nosečnosti in nosečniškem hormonu hCG

Med nosečnostjo hormoni, kot so hCG, estrogen in progesteron, omogočajo zarodku, da se normalno razvija in da nosečnost poteka normalno. Hormon hCG je proizveden kmalu po oploditvi in njegova količina se postopoma povečuje v prvih treh mesecih nosečnosti.

Koncentracija hCG v urinu je pri zdravih, nenosečih ženskah manjša od 3 IU/l (mednarodna enota na liter). V prvih nekaj dneh po zanositvi se koncentracija hCG poveča in do 10. tedna nosečnosti doseže vrednosti okoli 230.000 IU/l.

O testiranju doma (samotestiranje)

Test nosečnosti omogoča, da sami doma, hitro in diskretno preverite, ali ste noseči. Bistvena prednost tega testa pred ostalimi urinskimi testi nosečnosti je v njegovi občutljivosti, saj zazna že 5 lU/l hormona hCG v urinu (občutljivost običajnih hitrih testov nosečnosti za testiranje doma je 25 lU/l ali 10 lU/l).

Če načrtujete nosečnost, lahko partnerju priporočite tudi Test plodnosti moških ali pa se skupaj odločita za Sanotest paket Plodnost.

Kdaj se testirati?

Test nosečnosti je namenjen zelo zgodnjemu ugotavljanju nosečnosti. Zasnovan je tako, da zazna povečano količino hormona hCG v urinu že pri 5 lU/l. Preverjanje nosečnosti s tem nosečniškim testom je primerno že 8 dni po oploditvi, tudi ko menstruacijo še pričakujete.

Če je rezultat testiranja negativen in menite, da obstaja verjetnost zanositve, ter še vedno nimate menstruacije, priporočamo, da testiranje ponovite z drugim testom (v kompletu za testiranje sta dva testa).

Test lahko opravite tudi kadar koli kasneje, če občutite simptome nosečnosti, kot so občutljive in zatečene prsi, utrujenost, rahla krvavitev, slabost in bruhanje, povečana občutljivost na vonjave, izguba apetita, pogosto odvajanje vode, povišana telesna temperatura, odsotnost menstruacije.

Kako zanesljiv je test nosečnosti?

Test nosečnosti je strokoven in visoko zanesljiv diagnostični test, namenjen zelo zgodnjemu ugotavljanju nosečnosti. Proizveden je v Avstriji.

Na testu so bile izvedene klinične študije ovrednotenja delovanja, ki so pokazale, da je test najmanj 99-odstotno zanesljiv. To pomeni, da je v najmanj 99 odstotkih test nosečnosti pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi.

Pri tem so glavne prednosti testa nosečnosti, da je najobčutljivejši hitri test nosečnosti na trgu, izvedete ga sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test nosečnosti?

Test nosečnosti je imunokromatografski test, ki zazna zelo nizke količine nosečniškega hormona hCG v urinu. Glede na rezultat se črtica na testni paličici temu primerno obarva. Pri tem rezultat testiranja izveste že v 15 minutah po izvedbi testa. Enostavnost testiranja je prikazana spodaj.

Postopek testiranja nosečnosti

1. Urinirajte na testno paličico.
2. Po 10–15 minutah odčitate rezultat.

Shranjevanje testa nosečnosti

Test nosečnosti hranite v originalni embalaži v suhem, temnem in čistem prostoru, npr. v predalu, pri temperaturi od +4 do +30 °C. Rok uporabe testa je 2,5 leta od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadar koli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na zavoju s testno paličico in na embalaži. Ko testno paličico, ki se nahaja v kompletu za testiranje, enkrat vzamete iz zavoja, jo morate takoj uporabiti.

Opozorilo

  • Za testiranje uporabite prvi jutranji urin, ker je koncentracija nosečniškega hormona hCG takrat najvišja.
  • Test nosečnosti je popolnoma varen, vendar je treba natančno upoštevati izdelku priložena navodila.
  • Test je presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati s svojim osebnim zdravnikom ali ginekologom.

Uporabnost rezultatov testiranja nosečnosti

Rezultati testiranja nosečnosti so uporabni kot zelo zgodnja informacija o možni nosečnosti.

Če je rezultat negativen: obstaja velika verjetnost, da niste noseči ali pa je količina nosečniškega hormona hCG pod mejo, ki jo test zazna. Kljub temu spremljajte simptome nosečnosti, in če domnevate, da ste noseči, testiranje ponovite z novim testom (v kompletu za testiranje sta dva testa).

Če je rezultat pozitiven: obstaja velika verjetnost, da ste noseči. Posvetujte se s svojim osebnim zdravnikom ali ginekologom.

Če načrtujete nosečnost, lahko partnerju priporočite tudi Test plodnosti moških ali pa se skupaj odločita za Sanotest paket Plodnost.

1 mnenje za Test nosečnosti (2 testa)

  1. mojska

    Zelo zadovoljna, hitra in disketna dostava! Lahko narocilo in veliko moznosti izbire placila…lp

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglejte si tudi...