Test opiatov v urinu (3 testi)

8,90 

Rezultat: v 5 minutah
Vsebina: komplet s 3 testi in 3 lončki za urin
Diskretna dostava
Za testiranje doma

Opiati (heroin, morfin, kodein) vplivajo na živčne celice.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Informacije o testu opiatov v urinu

Test opiatov v urinu je namenjen odkrivanju opiatov (heroin, morfin, kodein) v urinu. Za testiranje potrebujete le urin. Test je zato enostaven, hiter in varen. Lahko ga opravite sami doma. Pri tem komplet za testiranje, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse kar potrebujete za izvedbo testa. V 5 minutah izveste tudi rezultat. S testom opiatov v urinu ugotovite, če je določena oseba v roku 96 ur (2-4 dni) zaužila prepovedane substance, ki vsebujejo opiate.

O opiatih

Opiati (heroin, morfin, kodein) so skupina drog. Derivat opiatov je npr. heroin, ki je poleg LSD-ja in THC-ja najpogostejša prepovedana droga.

O testiranju doma

Test opiatov v urinu omogoča, da sami ugotovite ali so v urinu prisotni opiati. Bistvena prednost pred klasičnim testiranjem je, da celoten test izvedete doma diskretno in enostavno. Izognete se tudi čakalnim vrstam.

Doma lahko opravite tudi kateri drug test za droge (kliknite tukaj).

Kdaj opraviti test opiatov v urinu?

Po podatkih Ankete o uporabi tobaka, alkohola in drugih drog (Inštitut za varovanje zdravja) je 16,1 % prebivalcev Slovenije v starosti od 15 do 64 let vsaj enkrat v življenju uporabilo katero izmed prepovedanih drog. Največkrat so posegli po marihuani/hašišu (15,8 %). Nekoliko manj se jih je poslužilo amfetaminov (0,9 %) in heroina (0,5 %). Najmanj Slovencev je uporabilo kokain, ekstazij in LSD.

Testiranje prisotnosti opiatov v urinu še posebej priporočamo, če opazite katerega izmed naslednjih pogostih simptomov ali znakov uživanja:

  • znaki očitne opitosti,
  • omedlevica in nezbrano govorjenje,
  • pretirano veselje in smeh ali obratno nenadna potrtost in žalost,
  • agresija in jeza,
  • nekontrolirana čustva,
  • slabša koordinacija telesnih gibov.

Kako učinkovit je test opiatov v urinu?

Test opiatov v urinu je visoko zanesljiv test. Proizveden je v Nemčiji. Klinične študije so pokazale, da je test 99 % zanesljiv. To pomeni, da je v kar 99 % primerov test pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti testa opiatov v urinu, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test opiatov v urinu?

Test opiatov v urinu je imunokromatografski test, ki zazna prisotnost opiatov v urinu do 96 ur po zaužitju. Rezultat testiranja izveste že v 5 minutah po izvedbi testa. Celotno testiranje (skupaj s čakanjem na rezultat) traja približno 7 minut. Enostavnost testiranja je prikazana spodaj.

Postopek testiranja

1. Urin zberite v lonček, ki je priložen kompletu za testiranje.
2. V lonček z urinom za 10 sekund potopite testni listič.
3. Po 5 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa

Komplet za preverjanje prisotnosti opiatov v urinu hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru npr. predalu, pri temperaturi 2 – 30 °C. Rok uporabnosti testov je 24 mesecev od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži.

Opozorilo

  • Ko zavoj s testnim lističem odprete, je potrebno test izvesti v roku 30 minut.
  • Rezultat je potrebno odčitati po 5 minutah, najkasneje po 10 minutah. V nasprotnem primeru rezultati niso več veljavni.
  • Pred pričetkom testiranja si je potrebno z milom in toplo vodo temeljito umiti roke in spolovilo.
  • Za testiranje je potrebno zbrati srednji curek urina.

Uporabnost rezultatov

Rezultati testiranja so uporabni kot prva informacija o potencialni prisotnosti opiatov v urinu. S tem lahko sami vplivate na hitrejše ukrepanje in preprečevanje potencialne zasvojenosti.

Če je rezultat negativen: spremljajte simptome in znake uživanja opiatov in ob prvem ponovnem sumu, test opiatov v urinu ponovite.

Če je rezultat pozitiven: priporočamo posvetovanje z ustreznimi strokovnimi službami, ki vam bodo svetovale, kako se učinkovito spopasti s težavami, ki lahko vodijo v zasvojenost.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Test opiatov v urinu (3 testi)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglejte si tudi...