Test 6 drog v urinu

11,90 

Testirate prisotnost 6 drog hkrati
Rezultat: v 5 minutah
Vsebina: komplet z enim testom in lončkom za urin
Diskretna dostava
Za testiranje doma

Psihoaktivne substance vplivajo na živčne celice.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Informacije o testu za droge – testiranje šestih psihoaktivnih snovi v urinu

Test za droge – Test 6 drog v urinu je namenjen odkrivanju psihoaktivnih snovi v urinu. Za testiranje na droge potrebujete le urin. Test za droge je zelo enostaven, hiter in varen. Testiranje lahko opravite sami doma.

Komplet za testiranje šestih psihoaktivnih snovi v urinu, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo testa. Rezultat izveste že v 5 minutah.

S testom za droge v urinu ugotovite, če je določena oseba v rokih, navedenih v oklepajih, zaužila prepovedane substance, ki vsebujejo THC (v roku 48 ur do več tednov), amfetamine (v roku 72 ur), kokain (v roku 96 ur), MDMA (v roku 72 ur), benzodiazepine (v roku 72 ur do več tednov), opiate (heroin, morfin, kodein) (v roku 96 ur).

Katere psihoaktivne snovi preverimo (testirane droge)?

 • THC je psihoaktivna snov iz konoplje in hašiša.
 • Amfetamini so glavna sestavina nekaterih drog npr. ekstazija in speeda.
 • Kokain se pridobiva iz listov koke. Deluje kot poživilo in zmanjšuje apetit. Povzroča  močno zasvojenost.
 • MDMA spada med amfetamine. Nekateri jo zato enačijo z ekstazijem, čeprav je slednji lahko sestavljen tudi iz drugih psihoaktivnih snovi.
 • Benzodiazepini so učinkovine, ki se uporabljajo v pomirjevalih in uspavalih.
 • Opiati (heroin, morfin, kodein) so skupina drog, derivat opiatov npr. heroina, ki je poleg LSD-ja in THC-ja najpogostejša prepovedana droga.

O testiranju na droge doma

Test za droge v urinu omogoča, da sami ugotovite ali je v urinu prisotna katera izmed psihoaktivnih snovi, ki jo preverjamo s tem testom za droge. Bistvena prednost pred klasičnim testiranjem na droge je, da celoten test za droge izvedete sami doma, diskretno in enostavno. Izognete se tudi čakalnim vrstam.

-> Psihoaktivne snovi lahko preverite tudi iz sline s testom 6 drog iz sline.

Kdaj opraviti test za droge (psihoaktivne snovi)?

Po podatkih Ankete o uporabi tobaka, alkohola in drugih drog (Inštitut za varovanje zdravja) je 16,1 % prebivalcev Slovenije v starosti od 15 do 64 let vsaj enkrat v življenju uporabilo katero izmed prepovedanih psihoaktivnih snovi. Največkrat so posegli po marihuani/hašišu (15,8 %). Nekoliko manj se jih je poslužilo amfetaminov (0,9 %) in heroina (0,5 %). Najmanj Slovencev je uporabilo kokain, ekstazij in LSD.

Testiranje prisotnosti psihoaktivnih snovi v urinu je še posebej priporočljivo, če opazite katerega izmed naslednjih pogostih simptomov ali znakov uživanja psihoaktivnih snovi:

 • znaki očitne opitosti
 • omedlevica in nezbrano govorjenje
 • pretirano veselje in smeh ali obratno nenadna potrtost in žalost
 • agresija in jeza
 • nekontrolirana čustva
 • slabša koordinacija telesnih gibov
 • zatečene rdeče nosnice, smrkanje (kokain)
 • izrazite rdeče žilice na beločnicah (THC).

Kako učinkovit je test za droge v urinu?

Test za droge v urinu je visoko zanesljiv test za preverjanje psihoaktivnih snovi v urinu. Proizveden je v Nemčiji. Klinične študije ovrednotenja delovanja so pokazale, da je ta test za droge do 99 % zanesljiv. To pomeni, da je v kar do 99 % primerih pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti testa za droge v urinu, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test za droge v urinu?

Test 6 drog v urinu je imunokromatografski test, ki zazna prisotnost psihoaktivnih snovi v urinu, in sicer THC do 48 ur (pri redni uporabi tudi do nekaj tednov), amfetamine do 72 ur, kokain do 96 ur, MDMA do 72 ur, benzodiazepine do 72 ur (pri redni uporabi tudi do nekaj tednov) in opiate (heroin, morfini, kodein) do 96 ur po zaužitju. Rezultat testiranja na droge izveste že v 5 minutah po izvedbi testa. Celotno testiranje (skupaj s čakanjem na rezultat) traja približno 7 minut. Enostavnost testiranja je opisana spodaj.

Postopek testiranja na droge

1. Urin zberete v lonček, ki je priložen kompletu za testiranje.
2. V lonček z urinom potopite testno ploščico.
3. Po 5 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa za droge

Komplet za preverjanje prisotnosti psihoaktivnih snovi v urinu hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru npr. predalu, pri temperaturi od +2 do +30 °C. Rok uporabnosti testov je 18 mesecev od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži.

Opozorilo

 • Ko zavoj s testno ploščico enkrat odprete, je potrebno testiranje izvesti takoj.
 • Rezultat je potrebno odčitati po 5 minutah, najkasneje po 10 minutah. V nasprotnem primeru rezultati niso več veljavni.
 • Pred pričetkom testiranja si je potrebno z milom in toplo vodo temeljito umiti roke in spolovilo.
 • Za testiranje je potrebno zbrati srednji curek urina.

Uporabnost rezultatov testiranja na droge

Rezultati testiranja na droge so uporabni kot prva informacija o potencialni prisotnosti psihoaktivnih snovi v urinu. S tem lahko sami vplivate na hitrejše ukrepanje in preprečevanje potencialne zasvojenosti.

Če je rezultat testiranja na droge negativen: spremljajte simptome in znake uživanja psihoaktivnih snovi in ob prvem ponovnem sumu, test za odkrivanje 6 drog v urinu ponovite.

Če je rezultat testiranja na droge pozitiven: priporočamo posvetovanje z ustreznimi strokovnimi službami, ki vam bodo svetovale, kako se učinkovito spopasti s težavami, ki lahko vodijo v zasvojenost.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Test 6 drog v urinu”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglejte si tudi...