Posebna ugodnost

Test 6 drog iz sline

24,90  16,90 

Rezultat za vsako drogo posebej
Rezultat: v 5-10 minutah
Vsebina: komplet z enim testom
Diskretna dostava
Za testiranje doma

Psihoaktivne snovi vplivajo na živčne celice.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Informacije o testu na droge iz sline – Test 6 drog iz sline

Test na droge iz sline je visoko zanesljiv test, ki je namenjen odkrivanju psihoaktivnih snovi iz sline.

Odvzem sline je zelo enostaven – slino zberete s posebnim pripomočkom za odvzem sline. Test na droge iz sline je hiter in varen. Lahko ga opravite sami doma.

Komplet za testiranje na psihoaktivne snovi, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse, kar potrebujete za izvedbo testa. Rezultat izveste že v 5 minutah.

S testom za odkrivanje 6 drog iz sline ugotovite, če je določena oseba v zadnjih 6-24 urah zaužila prepovedane psihoaktivne snovi, ki vsebujejo THC (marihuana, hašiš), amfetamine, kokain, metamfetamine ali MDMA (ekstazi), benzodiazepine in opiate (heroin, morfin, kodein).

Katere psihoaktivne snovi preverimo (testirane droge)?

 • THC je psihoaktivna snov iz konoplje in hašiša.
 • Amfetamini so glavna sestavina nekaterih drog npr. ekstazija in speeda.
 • Kokain se pridobiva iz listov koke. Deluje kot poživilo in zmanjšuje apetit. Povzroča močno zasvojenost.
 • Metamfetamini so spremenjeni amfetamini. So močno poživilo in strup, ki močno škodi telesu.
 • Benzodiazepini so učinkovine, ki se uporabljajo v pomirjevalih in uspavalih.
 • Opiati (heroin, kodein, morfin) so skupina drog. Derivat opiatov je npr. heroin, ki je poleg LSD-ja in THC-ja najpogostejša prepovedana droga.

O testiranju na droge doma

Test na droge iz sline omogoča, da sami ugotovite ali je v slini prisotna katera izmed psihoaktivnih snovi, ki jih preverjamo s tem testom. Bistvena prednost pred klasičnim testiranjem je, da celoten test izvedete sami doma, diskretno in enostavno ter že v 5 minutah. Izognete se tudi čakalnim vrstam.

*Doma lahko preverite tudi psihoaktivne snovi v urinu – kliknite tukaj.

Test na droge – kdaj se testirati?

Po podatkih Ankete o uporabi tobaka, alkohola in drugih drog (Inštitut za varovanje zdravja) je 16,1 % prebivalcev Slovenije v starosti od 15 do 64 let vsaj enkrat v življenju uporabilo katero izmed prepovedanih drog. Največkrat so posegli po marihuani/hašišu (15,8 %). Nekoliko manj se jih je poslužilo amfetaminov (0,9 %) in heroina (0,5 %). Najmanj Slovencev je uporabilo kokain, ekstazij in LSD.

Testiranje prisotnosti psihoaktivnih snovi še posebej priporočamo, če opazite katerega izmed naslednjih pogostih simptomov ali znakov uživanja drog:

 • znaki očitne opitosti,
 • omedlevica in nezbrano govorjenje,
 • pretirano veselje in smeh ali obratno nenadna potrtost in žalost,
 • agresija in jeza,
 • nekontrolirana čustva,
 • slabša koordinacija telesnih gibov,
 • zatečene rdeče nosnice, smrkanje (kokain),
 • izrazite rdeče žilice na beločnicah (THC).

Kako učinkovit je test na droge iz sline?

Test na droge iz sline je strokoven in visoko zanesljiv test za preverjanje psihoaktivnih snovi v slini. Proizveden je v ZDA. Študije ovrednotenja delovanja so pokazale, da je test najmanj 97-odstotno zanesljiv. To pomeni, da je v najmanj 97 odstotkih primerov test pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti testa 6 drog iz sline, da ga lahko izvedete sami doma, diskretno (brez vednosti drugih) in brez čakalnih vrst.

Kako deluje test na droge iz sline?

Test na droge iz sline je imunokromatografski test, ki zazna prisotnost psihoaktivnih snovi v slini približno od 6 do 24 ur po zaužitju (časovni razpon se razlikuje od posameznika, predvsem od količine zaužite psihoaktivne snovi, pogostosti uživanja in presnove posameznika). Rezultat testiranja na droge izveste že v 5-10 minutah po izvedbi testa, za vsako testirano psihoaktivno snov posebej. Celotno testiranje (skupaj s čakanjem na rezultat) traja približno 5-10 minut. Enostavnost testiranja je prikazana spodaj.

Postopek testiranja s testom 6 drog iz sline

1. S priloženim pripomočkom za odvzem sline zberete slino*.
2. Slino iztisnete v testno napravo.
3. Po 5-10 minutah odčitate rezultat.

POMEMBNO: Za testiranje je potrebno zbrati dovolj sline sicer testiranje ne bo uspešno.

Hranjenje testa na droge iz sline

Komplet za preverjanje prisotnosti psihoaktivnih snovi v slini hranite v originalni embalaži v suhem, temnem in čistem prostoru, npr. predalu, pri sobni temperaturi od +2 do +30 °C. Rok uporabnosti testov je 24 mesecev od datuma izdelave, zato se lahko testirate kadarkoli v tem obdobju. Kljub temu bodite pozorni na rok uporabe, ki je natisnjen na embalaži.

Opozorilo

 • Ko testno napravo, ki se nahaja v kompletu za testiranje, enkrat vzamete iz zavoja, jo morate takoj uporabiti.
 • Negativen rezultat lahko odčitate že po 5 minutah. Pozitiven rezultat je potrebno odčitati po 10 minutah. V nasprotnem primeru rezultati niso več veljavni.
 • Test 6 drog iz sline je popolnoma varen, vendar je treba natančno upoštevati izdelku priložena navodila.

Uporabnost rezultatov testiranja na psihoaktivne snovi

Rezultati testiranja za droge so uporabni kot prva informacija o potencialni prisotnosti psihoaktivnih snovi v slini. S tem lahko sami vplivate na hitrejše ukrepanje in preprečevanje potencialne zasvojenosti.

Če je rezultat testiranja na droge negativen: spremljajte simptome in znake uživanja drog in ob prvem ponovnem sumu, test za odkrivanje 6 drog iz sline ponovite.

Če je rezultat testiranja na droge pozitiven: priporočamo posvetovanje z ustreznimi strokovnimi službami, ki vam bodo svetovale, kako se učinkovito spopasti s težavami, ki lahko vodijo v zasvojenost.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Test 6 drog iz sline”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglejte si tudi...